Νέα κινητοποίηση γιατρών στη Λάρισα την Πέμπτη

 Σε στάση εργασίας και νέα παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν την Πέμπτη οι γιατροί των δυο δημοσίων νοσοκομείων της Λάρισας και των Κέντρων υγείας του Νόμου.

Η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ ( Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Ν.Λάρισας) και ο Σύλλογος Ιατρών Ε.Σ.Υ και ειδικευόμενων του Π.Γ.Ν.Λ (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο) προσυπογράφουν την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε) και προκηρύσσουν στάση εργασίας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, από 13:00 – 15:00 και συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στις 13:30 στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κατάθεση των αιτημάτων των ιατρών των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Νόμου στην Διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ.

Η Ανακοίνωση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση δεν μπορεί να κουκουλώσει τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας.
• Για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες δουλεύουμε, για την εντατικοποίηση, για την σωματική και ψυχική μας εξουθένωση.
• Γιατί αντί να προσλάβει γιατρούς, νοσηλευτές, όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας μας έχει μετατρέψει σε περιοδεύοντα θίασο, να μεταφερόμαστε από τη μία κλινική στην άλλη, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από την μία πόλη στην άλλη.
• Για τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου, των γιατρών σε γιατρούς μιας νόσου με αποτέλεσμα την αύξηση της νοσηρότητας και της θνητότητας εξαιτίας της καθυστερημένης διάγνωσης και θεραπείας άλλων, πλην CoViD-19, ασθενειών.
• Για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων.
• Για την εκτίναξη της θνητότητας λόγω CoViD-19 το εφιαλτικό δίμηνο
Νοέμβρη-Δεκέμβρη».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.