Χαρδαλιάς: «Παγώνει» το click away για ακόμη μία εβδομάδα – Κλειστά καταστήματα και κομμωτήρια

 Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων του lockdown για μία ακόμη εβδομάδα. Η αγορά θα παραμείνει κλειστή και από τη Δευτέρα θα επανέλθουν σε λειτουργία μόνο τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Συγκεκριμένα κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως από τη Δευτέρα 11/1 ισχύει το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές.

Παράλληλα έως και τη Δευτέρα 18/1 παρατείνεται αναστολή του λιανεμπορίου. Δίνεται δηλαδή παράταση των μέτρων για τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία, όπως επίσης και στα μέτρα για τις εκκλησίες.

«Η χώρα μας συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη με την πανδημία. Δεν πρόκειται για μία ευθύγραμμη πορεία. Προχωράμε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών και πάμε  βήμα βήμα» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και συνέχισε:

Σήμερα ανακοινώνουμε τι ισχύει την επόμενη εβδομάδα από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και έως 18 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί:

  • Ανοίγουν (και όπου υπάρχει τοπικό lockdown):  παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί- ειδικά σχολεία – δημοτικά σχολεία– νηπιαγωγεία. Πρόβλεψη: για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης – αποχώρησης, χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου, δωρεάν έλεγχος τεστ για τον κορονοϊό για εκπαιδευτικούς
  • Παραμένει σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας του click away και κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και για τις εκκλησίες ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα. Ελεύθερη με κανόνες η ατομική λατρεία 
  • Δικαστήρια: εξακολουθούν να λειτουργούν με μειωμένες δραστηριότητες

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στο κυνήγι και το ψάρεμα διευκρίνισε ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση για κυνήγι ή ψάρεμα.

Σε εβδομαδιαία βάση θα εξειδικεύονται τα μέτρα ανάλογα με τις ανάγκες και το επιδημιολογικό φορτίο

Πηγή: newsbeast.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.