Μαθητές από χωριά του Δήμου Ελασσόνας χρησιμοποιούν το Ασύρματο Κοινοτικό Δίκτυο Sarantaporo.gr για την τηλεκπαίδευσή τους

 Η συγκυρία της πανδημίας έχει φέρει στο προσκήνιο με τους πιο δραματικούς όρους την αναγκαιότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, για όλους τους κατοίκους, είτε αυτοί είναι επαγγελματίες είτε μαθητές. Στην κοινότητα του Ασύρματου Κοινοτικού Δικτύου Sarantaporo.gr θεωρούμε την πρόσβαση στο διαδίκτυο ανθρώπινο δικαίωμα και αγωνιζόμαστε καθημερινά για να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τις υποδομές μας, που επιτρέπουν σε όλους τους κατοίκους 11 χωριών του Δήμου Ελασσόνας, όπου δραστηριοποιούμαστε, να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Δύο μαθήτριες από το χωριό Καρυά Ελασσόνας, οι οποίες μετακινούνται στο κοντινό χωριό Φλάμπουρο Ελασσόνας για να χρησιμοποιήσουν το Ασύρματο Κοινοτικό Δίκτυο Sarantaporo.gr για την τηλεκπαίδευσή τους εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, μας στέλνουν επιστολή, καταγράφοντας την εμπειρία τους.

Επίσης, γονέας από το χωριό Πύθιο Ελασσόνας, μας στέλνει τις ευχαριστίες του για τη λειτουργία του Ασύρματου Κοινοτικού Δικτύου Sarantaporo.gr στο χωριό του και μια φωτογραφία του γιου του σε σύνδεση με το ασύρματο δίκτυό μας.

Επιστολές όπως αυτές που μας στέλνουν σήμερα, μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι για τη δουλειά μας και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε έμπρακτα το δικαίωμα όλων μας για πρόσβαση στις σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υποδομές, στη γνώση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Θέλετε να βοηθήσετε;

Αν επιθυμείτε να στηρίξετε τη δουλειά μας μπορείτε να μας ενισχύσετε με μια χρηματική δωρεά ή προσφέροντας εξοπλισμό και εθελοντική εργασία στην ομάδα μας. Οι ανάγκες μας σε εξοπλισμό την τρέχουσα περίοδο αφορούν σε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (routers, APs, servers) και υπολογιστές ή smartphone σε λειτουργική κατάσταση για τους μαθητές της περιοχής μας.

Δείτε εδώ πως μπορείτε να κάνετε μια χρηματική δωρεά στον οργανισμό μας μέσω κατάθεσης σε τράπεζα ή μέσω PayPal. Για προσφορές εξοπλισμού, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το info@sarantaporo.gr.


Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

Υπεύθυνος Επικοινωνίας:

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.