Συνταξιοδοτήθηκε ο Κων. Μέγας, γεν. διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας

 Αποχωρεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, λόγω συνταξιοδότησης, ο Κώστας Μέγας, μετά από 40 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας στο Δημόσιο, με τα τελευταία 16 από αυτά στη θέση του γενικού διευθυντή. Είναι ο μακροβιότερος στο συγκεκριμένο πόστο και ο μοναδικός που συνεργάστηκε υπηρεσιακά με όλους του περιφερειάρχες Θεσσαλίας.

Στο πλούσιο βιογραφικό του αναφέρεται: Ο Κωνσταντίνος Μέγας του Βασιλείου γεννήθηκε στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας το 1953. Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός. Το 1981 διορίζεται στη Διεύθυνση Περιφερειακής Ανάπτυξης Θεσσαλίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Το 2004 επιλέγεται από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και τοποθετείται προϊστάμενος στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας.


Την περίοδο 2005-2010 επιλέγεται ως γενικός διευθυντής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από το ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Το 2011 τοποθετείται γενικός διευθυντής στην αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι και τη συνταξιοδότησή του.


Στις εκλογές του 1988 και του 2002 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, με τον συνδυασμό του Κ. Τζανακούλη, και στη διάρκεια των θητειών του διετέλεσε αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων, ενώ εκλέχθηκε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (2004-2005) και γ. γ. του Δ. Σ. της ΤΕΔΚΝ Λάρισας(2003-2007).


Ως μηχανικός είναι μέλος του ΤΕΕ από το 1980. Το 1990 εκλέχθηκε στην Αντιπροσωπεία και εν συνεχεία μέλος της Δ.Ε. του Τμήματος Κ&Δ Θεσσαλίας του ΤΕΕ, ενώ το 1994 εκλέχθηκε πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ-ΤΚΔΘ. Το 1997 εκλέχθηκε ξανά στην Αντιπροσωπεία και εν συνεχεία στη Δ.Ε. του Τμήματος μέχρι το 2000.


Ήταν μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής για το έργο της εκτροπής του Αχελώου. Υπήρξε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και ομιλητής σε δύο πανελλήνια και διεθνή συνέδρια που έγιναν στη Λάρισα, το Οδοποιίας (Οκτώβριος 1995) και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων (Νοέμβριος 1996).

Έχει ασχοληθεί με όλα τα μεγάλα θέματα της Θεσσαλίας και του Νομού Λάρισας και έχει δημοσιεύσει άρθρα, θέσεις και απόψεις για ζητήματα όπως:
Εκτροπή Αχελώου, Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλίας, Ποιότητα νερών Θεσσαλίας και Νομού Λάρισας, Επανασύσταση της Λίμνης Κάρλας, Αυτοκινητόδρομος Αθηνών-Λάρισας-Θεσσαλονίκης με διέλευση μέσω Δομοκού.
Επίσης διετέλεσε: Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων 2011-2020. Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων του Δήμου Λαρισαίων 1999- 2005. Αναπληρωτής πρόεδρος Επιτροπής Παρακολούθησης προγράμματος «Θησέας» Περιφέρειας Θεσσαλίας 2007- 2010. Μέλος Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΚΕΔΚΕ 2003- 2006.
Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Θεσσαλίας ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ 2002-2007. Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας 2005 -2010. Πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Τεχνικών Υποθέσεων του Δήμου Λαρισαίων (Κτηματολόγιο, απαλλοτριώσεις, ρυμοτομήσεις, προσκυρώσεις, ονοματοδοσίες, οδοποιία, άρδευση, φωτισμός, τεχνικά προγράμματα) από το 1999 μέχρι 2005. Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού Λάρισας ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ το 2004.
Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος Θεσσαλίας ως εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ 2000- 2001.
*Αδυνατώντας, λόγω πανδημίας, να οργανώσει ειδική εκδήλωση επί τη αποχωρήσει του, ο Κ. Μέγας περιορίστηκε να αποστείλει στα στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε όλη τη Θεσσαλία ευχαριστήρια επιστολή για τη συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια, ευχόμενος παράλληλα για τη νέα χρονιά σε διευθυντές και απλούς υπαλλήλους.

ΟΙ 13+1 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ
Ο Κώστας Μέγας ήταν ίσως ο μοναδικός υπηρεσιακός παράγοντας που, στα χρόνια της θητείας του στο Δημόσιο, συνεργάστηκε με όλους του περιφερειάρχες Θεσσαλίας, τους 13 διορισμένους από το 1987 και τον εκλεγμένο Κώστα Αγοραστό από το 2011.


Επ’ ευκαιρία αξίζει να αναφερθούν όσοι υπηρέτησαν ως γενικοί γραμματείς Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίοι ήταν κατά σειράν οι: Πανούτσος Γιάννης, Λιβαδάς Κώστας, Τσιτουρίδης Σάββας, Γιαννόπουλος Παναγιώτης, Δέντσορας Παναγιώτης, Ζαμπουνίδης Νίκος, Μουτσόπουλος Γιώργος, Παπαβασιλείου Τάκης, Βασιλείου Παναγιώτης, Καρατζιώτης Ιωάννης, Γκούπας Φώτης και Γερακούδη Πόπη. Η τελευταία συνέχισε την περίοδο 2010-15 ως γ. γ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας.

Πηγή: eleftheria.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.