Μητροπολίτης Χαρίτων: «Ο Θεός μας έδωσε και μυαλό για να φυλαγόμαστε. Το 2021 θα είναι μια ευκαιρία να φυλαχθούμε από την πανδημία»

Επίκαιρα μηνύματα στην καθιερωμένη επίσημη πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία για την 1η του Νέου Έτους, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.

Στις προχθεσινές θρησκευτικές εκδηλώσεις χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Πνευματικός και ο διάκονος π. Ιάκωβος Γκασντερίδης.

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτονήθηκε διάκονος ο π. Κωνσταντίνος Λαφατζής, που κατάγεται από το Δίον Πιερίας.

Τηρώντας το έθιμο, ο κ. Χαρίτων, πλαισιωμένος από τους κληρικούς, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα του Μητροπολιτικού Ναού.

Ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων, με αφορμή την έλευση του Νέου Χρόνου, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, έστειλε επίκαιρα μηνύματα: «Υποδεχόμαστε με αισθήματα χαράς και με πολλές ελπίδες το νέο έτος. Η είσοδος στο νέο έτος να είναι από Θεού ευλογημένη. Έφυγε ένας εξαιρετικά δύσκολος χρόνος και βέβαια…δεν θα είναι εύκολος και ο νέος χρόνος. Η πανδημία έφερε μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό στον κόσμο, στενάζει η ανθρωπότητα. Ευχόμεθα ο Θεός να μας χαρίζει το πολύτιμο αγαθό, την υγεία.

Ο Θεός όμως μας έδωσε και μυαλό για να φυλαγόμαστε. Το 2020 δεν ήταν κάτι το ευχάριστο. Ήταν ο πιο δύσκολος χρόνος, χρόνος που έφερε μόνο δυστυχία, που έφερε μακριά τους ανθρώπους. Να συνεχίσουμε να προσφέρουμε την αγάπη μας για τον πλησίον. Το 2021 να είναι έτος που θα μας δοθεί χρόνος και ευκαιρίες όλοι να ξαναδούμε τις αδυναμίες και τις ελλείψεις μας, τα λάθη που κάναμε για να τα διορθώσουμε, σε τι φταίξαμε, ποιους πικράναμε με τις συμπεριφορές μας, να προγραμματίσουμε νέες πρωτοβουλίες, να γίνουμε καλύτεροι. Το 2021 θα είναι ευκαιρία να φυλαχθούμε από την πανδημία.

Μέσα από τον εγκλεισμό έχουμε την ευκαιρία να ωφεληθούμε πνευματικά. Αυτή την ευκαιρία που μας δίνει η πανδημία να την εκμεταλλευτούμε πνευματικά. Να προσευχηθούμε περισσότερο, να έλθουμε πιο κοντά με την οικογένεια μας. Μέσα από μία δυστυχία, ο άνθρωπος μπορεί να προοδεύσει και να ωφεληθεί.

Η ειρήνη των λαών ξεκινά από την προσωπική ευθύνη του καθενός μας. Έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε στάση, συμπεριφορά, τρόπο σκέψης, να μετανοήσουμε και να ζήσουμε ειρηνικά».     

Ακόμη, ο μητροπολίτης Ελασσώνος υπενθύμισε ότι το 2021 είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως, επέτειος που αποτελεί ορόσημο για ολόκληρο το Ελληνικό έθνος. «Οι αγωνιστές και οι ήρωες αποτελούν παράδειγμα για τους νέους, πρότυπο προς μίμηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας προγραμματισμένη εκδήλωση - ημερίδα για την μεγάλη επέτειο στην Ελασσόνα, στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Χαρίτων ευχήθηκε για «ευλογημένη χρονιά, χαριτωμένη από τον Θεό» και τόνισε με νόημα: «Επιμένω πως αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους πρέπει να έχουμε υπομονή για να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Στις φετινές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς παρευρέθηκαν: ο δήμαρχος Ελασσόνας Νικ. Γάτσας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθ. Ζιώγας, οι αντιδήμαρχοι Ευφρ. Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Ιωάν. Νάνος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο – πρ. δήμαρχος Ελασσόνας Νικ. Ευαγγέλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημ. Παπαδημόπουλος, Αικατ. Σερετίδου – Ζηρδέλη, Βάϊα Αργύρη – Μουτζίκου, Αν. Σερετίδης.

Του Γιάννη Μουκίδης (Εφ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)

Φώτο: Ανδρέας Νικούλης

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.