Μητροπολίτης Χαρίτων «Η Εκκλησία περνάει αυτή την κρίση με σιωπή, υπομονή, καρτερία και αγάπη» (φωτο-video)

Φέτος, με «φόντο» την περιπέτεια του κορονοϊού αλλά και τη δημόσια συζήτηση για τον γιορτασμό, με θρησκευτική κατάνυξη και περισυλλογή και με μικρή παρουσία πιστών γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και στην επαρχία Ελασσόνας.

Μετά τον Αγιασμό των Υδάτων εντός του κατάφωτου ναού, ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, απευθυνόμενος στο ολιγομελές εκκλησίασμα, τόνισε με νόημα:

«Έχουμε την ανάγκη του φωτισμού του Θεού. Όλες οι εορτές της Εκκλησίας μας δίνουν την ευκαιρία και αποτελούν αφορμή να ζητούμε το μεγάλο δώρο της μετανοίας. Το μυστήριο της μετανοίας είναι η ευκαιρία δευτέρου βαπτίσματος. Να αναλογιστούμε και να αξιοποιήσουμε το μυστήριο της μετανοίας, να αγωνιστούμε να εφαρμόσουμε τον νόμο της αγάπης. Η πανδημία έχει προκαλέσει κρίση σε πολλούς χώρους. Η Εκκλησία περνάει αυτή την κρίση αλλά με σιωπή και αγάπη…».

Στην Ι. Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας Ελασσόνας(…λειτούργησε ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος), όπως και στους άλλους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης, ιδιαίτερα μικρή η παρουσία των πιστών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα απαγορευτικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Του Γιάννη Μουκίδη Φωτο-video Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.