Χειροτονία διακόνου στην Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης, στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία της 1ης του νέου Έτους, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας χειροτονήθηκε νέος διάκονος. 

Ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, χειροτόνησε διάκονο στην Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος τον π. Κωνσταντίνο Λαφατζή, που έλκει την καταγωγή του από το Δίον Πιερίας, είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Χαρακτηριστικά τα λόγια του μητροπολίτη κ. Χαρίτωνος, λίγο μετά τη χειροτονία του νέου κληρικού: «Η τοπική Εκκλησία έχει σήμερα μια ξεχωριστή χαρά, αφού υποδέχεται στους κόλπους της ένα νέο κληρικό, που λαμβάνει τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης. Ο διάκονος π. Κωνσταντίνος προέρχεται από την Κατερίνη, τον γειτονικό Νομό Πιερίας και αποφάσισε να διακονήσει και να προσφέρει στην Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος και να ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό της. Έχουμε ελλείψεις στις ενορίες της Μητροπόλεως μας και χρειαζόμαστε τους κληρικούς μας για να λειτουργούν απρόσκοπτα σε όλες τις ενορίες. Ευχόμαστε όλοι στον π. Κωνσταντίνο, που ξεκινά σήμερα μια νέα ζωή, τη ζωή του Θυσιαστηρίου, της προσφοράς και της αγάπης, να υπηρετεί την Εκκλησία με ζήλο και αυταπάρνηση».
Του Γιάννη Μουκίδη
Φώτο: Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.