Έρχεται νέο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» - Τα κριτήρια του νέου προγράμματος από το υπουργείο Περιβάλλοντος

 Με εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια, αλλά και προτεραιότητα στην αναβάθμιση παλαιών κτιρίων θα έρθει το νέο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», το οποίο όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο τέως υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης θα προκηρυχθεί και θα «τρέξει» εντός του α΄ εξαμήνου του 2021 και θα έχει προυπολογισμό τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ. 

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος ύστερα και από τη συνεχή κριτική για τον καθορισμό της ταχύτητας υποβολής αιτήσεων ως του ενός και μοναδικού κριτηρίου για την έγκριση των αιτήσεων, ήδη σχεδιάζουν τους όρους του επόμενου προγράμματος σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

Οπως, μάλιστα αποκάλυψε σήμερα Δευτέρα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας στη Βουλή απαντώντας σε σχετική επερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου, στο νέο πρόγραμμα θα προστεθούν κριτήρια αξιολόγησης:

  • - εισοδηματικά
  • - γεωγραφικά και
  • - παλαιότητας του κτιρίου

«Και στην επόμενη φάση σε συνεργασία με το /kritiria, που είναι ο σύμβουλος της πολιτείας και φυσικά οι καθ’ ύλην αρμόδιοι και ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται στην αγορά, στην εν λόγω αγορά και στον εν λόγω κλάδο, θα κάτσουμε μαζί και φυσικά μαζί με εσάς να βάλουμε, να θέσουμε τα κριτήρια αξιολόγησης, θα είναι φυσικά η ηλικία του κτιρίου, ένα πιο παλιό, ένα κατασκευασμένο κτίριο τη δεκαετία του ’60, του ’50, του ’70 έχει μεγαλύτερη ανάγκη από μία ενεργειακή αναβάθμιση σε σχέση με ένα κτίριο το οποίο είναι μία κατοικία που έχει κατασκευαστεί το 2010 και το 2020, είναι λογικό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας. Προσέθεσε μάλιστα ότι ποσοστό 60% έως 70% του κτιριακού αποθεματος της χώρας έχει αναγερθεί έως τη δεκαετία του ΄80 και χρήζει επείγουσας αναβάθμισης.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.