Η «Μήδεια» έκανε αισθητή την παρουσία της στην Ελασσόνα (φωτο)

Σε λευκό τοπίο ξύπνησαν το πρωί της Κυριακής οι κάτοικοι της Επαρχίας Ελασσόνας, με την κακοκαιρία «Μήδεια» να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Ήδη, από το πρωί του Σαββάτου, οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους, ενώ το βράδυ η χιονόπτωση έγινε πιο έντονη, με αποτέλεσμα να το... στρώσει σε ολόκληρη την επαρχία.

Μάλιστα στα ορεινά του Δήμου Ελασσόνας το ύψος του χιονιού φτάνει έως και μισό μέτρο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης (από χ/θ 19+000 έως χ/θ 90+000) και στην νέα εθνική οδό Λάρισας – Ελασσόνας – Κοζάνης (από χ/θ 13+200 έως χ/θ 70+000).

Λόγω της χιονόπτωσης κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Ελασσόνας,

Σημειώνεται ότι συνεργεία του Δήμου Ελασσόνας και ιδιωτών καθαρίζουν τους δρόμους από το χιόνι μέσα στην πόλη της Ελασσόνας ενώ οχήματα του Δήμου και της Περιφέρειας καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να κρατήσουν ανοιχτά και ασφαλή τα οδικά δίκτυα στην Δημοτική ενότητα Ποταμιάς και Βερδικούσιας, παρόλα αυτά θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στην οδήγηση. 

Όσον αφορά τους κτηνοτρόφους που έχουν πρόβλημα πρόσβασης στα ποιμνιοστάσια και τις κτηνοτροφικές μονάδες, θα πρέπει να τηλεφωνούν στους προέδρους των κοινοτήτων με τους οποίους θα υπάρχει συνεννόηση με το Δήμο Ελασσόνας ώστε να σταλούν μηχανήματα για να αποκατασταθεί η πρόσβαση.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.