Μ. Χαρακόπουλος: Καιρός να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των περιφερειακών ΜΜΕ

Στην ανάγκη ενίσχυσης του έντυπου τύπου και των περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε παρεμβάσεις του κατά την ακρόαση φορέων επί του νομοσχεδίου του υφυπουργού στον πρωθυπουργό κ. Θοδωρή Λιβάνιου για τα ΜΜΕ.

Ευχαριστώντας την πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) κ. Μαρία Αντωνιάδου τόνισε ότι «δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανείς με την ανάγκη ενίσχυσης του έντυπου τύπου, που κατά κανόνα είναι ποιοτικός και διασταυρώνει τις ειδήσεις, σε μια εποχή που βομβαρδιζόμαστε από fake news, ιδιαίτερα στον χώρο του διαδικτύου».

Με αφορμή τις παρατηρήσεις του Προέδρου της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ) κ. Αντώνη Δημητρίου, απευθυνόμενος στον παριστάμενο υφυπουργό, σημείωσε ότι «προερχόμενος από την ελληνική περιφέρεια και γνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών και για την άσκηση δημοκρατικού ελέγχου στις τοπικές αρχές προσυπογράφω σχεδόν όλα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΕΤΕΠ και νομίζω ότι είναι καιρός να δοθούν λύσεις στα χρόνια αυτά ζητήματα που έθιξε. Είναι αδιανόητο 30 χρόνια να μην έχουν άδειες τα περιφερειακά κανάλια ή ακόμη περισσότερο να μην εφαρμόζεται στην πράξη ο νόμος που έχουμε ψηφίσει, αν θυμάμαι καλά, με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο στην κυβέρνηση Καραμανλή της απόδοσης του 30% της κρατικής διαφήμισης στα περιφερειακά μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Τέλος, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το ποιοτικό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης, λέγοντας ότι και ο ίδιος παρακολουθεί «τις τηλεοπτικές σειρές της ΕΡΤ και ιδιαίτερα τις ποιοτικές ελληνικές παραγωγές. Δεν το κρύβω είμαι fun της τηλεοπτικής σειράς “Τα καλύτερά μας χρόνια”».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.