Μαρία Μπίλλη: «Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους αγρότες εν μέσω πανδημίας»

 Με αφορμή τις πολύ πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών (7/2/2021) και την διαμαρτυρία τους στην Περιφέρεια Θεσσαλία απαιτούμε η  κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να εμπαίζει τον Έλληνα αγρότη με ημίμετρα και συνεχιζόμενα μνημονιακά μέτρα.

Ως Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας και ως στέλεχος του Κινήματος " Έλληνες για την Πατρίδα" του κ.Ηλία Κασιδιάρη  οι θέσεις μας για τον αγροτικό κόσμο εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής πανδημίας είναι πάγια και αμετάβλητη: 

Στήριξη της αγροτικής παραγωγής με την διαγραφή των χρεών των Ελλήνων αγροτών, χρέη τα οποία πολλαπλασιάστηκαν εξαιτίας της πανδημίας οδηγώντας την αγροτική οικογένεια  στην ανέχεια και απελπισία.

Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι επιτακτική η ανάγκη διαγραφής των χρεών για τους αγροτοκτηνοτρόφους -θύματα του "Ιανού"-που έχουν ήδη  υποστεί οικονομική καταστροφή στο αγροτικό και ζωϊκό τους κεφάλαιο.

Έκτακτη χρηματοδότηση και ειδική ενίσχυση στα προϊόντα που επλήγησαν ιδιαίτερα ( βαμβάκι, εσπεριδοειδή ,κηπευτικά, ) τα οποία μένουν απούλητα στα χωράφια.

Επίσπευση των διαδικασιών αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες από τα καιρικά φαινόμενα του Μαρτίου 2020 και ικανοποίηση των αιτημάτων των αμπελουργών για οριστικοποίηση στο καθεστώς για το τσίπουρο.

Η οργάνωση ενός Εθνικού  Μητρώου Αγροτών για την προμήθεια αφορολογήτου πετρελαίου κίνησης ,εφοδίων (λιπασμάτων και εδαφοβελτιωτικών) καθώς και φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος για την αγροτική οικογένεια θα ήταν η λύση για να δοθεί η απαιτούμενη ώθηση στην ελληνική αγροτική οικονομία κατά την παρούσα δραματική χρονική συγκυρία όπου κυριαρχεί η αβεβαιότητα και ο φόβος για το αύριο.

Η επιβίωση και η στήριξη του αγροτικού κόσμου στις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο Ελληνισμός, αποτελεί βασική προτεραιότητα του Κινήματος "Έλληνες για την Πατρίδα" για την αναγέννηση της Ελληνικής Οικονομίας και του Έθνους.

Μαρία Μπίλλη
Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας
"ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΑΤΡΙΔΑ"
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.