Αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου θα πληρώσει σήμερα Πέμπτη ο ΕΛΓΑ

Αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου που ξεπερνούν τα 14,7 εκατ. ευρώ θα πληρώσει σήμερα Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, ο ΕΛΓΑ, στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «ο Οργανισμός, χάρη στην έμπρακτη πολιτική στήριξη της Κυβέρνησης, με την καταβολή 30 εκατ. ευρώ στον ΕΛΓΑ, όπως προκύπτει από τον Προϋπολογισμό του Κράτους, για την κάλυψη των διοικητικών εξόδων και των λειτουργικών του δαπανών, καταβάλλει για πρώτη φορά μετά από χρόνια, σε μια πληρωμή, σε μία δόση, στο ακέραιο, στο 100%, τις οφειλόμενες αποζημιώσεις του 2020».

Την εν λόγω πληρωμή είχαν προαναγγείλει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά την υπογραφή του έργου «Ψηφιακή Εφαρμογή Εκτιμητικής Διαδικασίας ΕΛΓΑ», που έγινε τον περασμένο μήνα στα γραφεία του ασφαλιστικού οργανισμού.

Το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών θα κατευθυνθεί στο νομό Πέλλας και θα ανέρχεται σε 4.714.636,75 ευρώ, ακολουθεί ο νομός Ημαθίας με 1.629.735,66 ευρώ και ο νομός Καρδίτσας με 915.437,75 ευρώ.

Στους αγρότες του νομού Λάρισας, σύμφωνα με την κατανομή, θα διατεθεί το ποσό των 587.324,91 ευρώ.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.