Χιόνια ένα 48ωρο και στα πεδινά της Θεσσαλίας από το Σάββατο το βράδυ

Δραματική αλλαγή του καιρικού σκηνικού προβλέπει ο Κaρδιτσιώτης μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, με χιόνια στα πεδινά της Θεσσαλίας, από την Κυριακή, τα οποία μπορεί να συνεχιστούν με διαλείμματα μέχρι και την επόμενη Τετάρτη στην Ανατολική Θεσσαλία.

Ο κ. Καντερές, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε πως το 48ωρο Κυριακή και Δευτέρα θα είναι κρίσιμο για τη Θεσσαλία, καθώς προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά και μέσα στις πόλεις, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να επικρατήσει παγετός με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Δεν αποκλείεται μάλιστα το σκηνικό με τις χιονοπτώσεις να συνεχιστεί και μετά την Τετάρτη, αλλά είναι ακόμη νωρίς για μια τέτοια πρόβλεψη, σημείωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός μετεωρολόγος.

Για σήμερα πάντως Πέμπτη προβλέπονται κάποιες βροχές στη Θεσσαλία , ενώ ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει με βοριάδες από την Παρασκευή προς το Σάββατο, οπότε αρχικά αναμένουμε χιονοπτώσεις στα ορεινά και βροχές στα πεδινά, οι οποίες όμως καθώς θα βαδίζουμε από το μεσημέρι και κυρίως προς το βράδυ του Σαββάτου, θα μετατραπούν αρχικά σε χιονόνερο και προς τα ξημερώματα της Κυριακής σε χιόνι,. Την Κυριακή μάλιστα αναμένονται χιονοπτώσεις σε όλα τα πεδινά της Θεσσαλίας, όλο το 24ωρο και θα συνεχιστούν με μικρά διαλλείματά και τη Δευτέρα.

 Δεν πρόκειται απλά να το στρώσει στον κάμπο, θα το παραστρώσει ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα σημείωσε πως σήμερα είναι πιθανό να βγει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ.

Πηγή: thessaliatv.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.