Έκλεψαν 30.000 ευρώ από 86χρονο σε χωριό της Ελασσόνας παριστάνοντας υπαλλήλους της ΔΕΗ

Ένας 86χρονος κάτοικος χωριού της Ελασσόνας έπεσε αυτή τη φορά θύμα των απατεώνων που παριστάνουν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να χάσει - σύμφωνα με πληροφορίες- 30.000 ευρώ που διατηρούσε στο σπίτι του σε σακούλες.

Οι δύο απατεώνες βρέθηκαν προχθές, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, στο ορεινό χωριό της Ελασσόνας προσεγγίζοντας τον ανυποψίαστο συνταξιούχο, φορώντας μάλιστα και χειρουργική μάσκα στο… πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Οι απατεώνες συστήθηκαν στον ηλικιωμένο ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και του ζήτησαν να βγάλει από το σπίτι όσα χρήματα έχει με το πρόσχημα ότι «θα καταστραφούν κατά την επιδιόρθωση» υποτιθέμενου προβλήματος «στον πίνακα της ΔΕΗ». Ο 86χρονος τους πίστεψε, αποκαλύπτοντας έτσι ότι διατηρούσε σε… σακούλες στο σπίτι μεγάλο χρηματικό ποσό. Με τους δράστες να μην χάνουν την ευκαιρία και να κλέβουν τις 30.000 ευρώ από τον 86χρονο.

Η απάτη καταγγέλθηκε χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας που ερευνά την υπόθεση.

Να σημειωθεί πως από την ΕΛ.ΑΣ συστήνεται στους πολίτες να είναι «ιδιαίτερα προσεκτικοί με άγνωστα άτομα τα οποία που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα να εισέλθουν στην οικία σας» και «να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων» όπως επίσης «να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει»

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες καλούνται από την αστυνομία να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης.

Του Βαγγέλη Κακκάρα

Πηγή: Έντυπη έκδοση της Εφ. «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.