Σεισμός Ελασσόνα: Πώς γλίτωσε τα χειρότερα η περιοχή – «Θα μπορούσε να γίνει σεισμός 6,5 Ρίχτερ»

Το φαινόμενο του σεισμικού ζεύγους έσωσε την Ελασσόνα από έναν μεγαλύτερο σεισμό σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο.

Αν η διάρρηξη του ρήγματος δεν είχε γίνει σε δύο φάσεις, σύμφωνα με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο, ο σεισμός που θα εκδηλωνόταν θα ήταν μεγέθους 6,5 Ρίχτερ και θα προκαλούσε σοβαρότερες καταστροφές.

Κατά τον ίδιο «σύμφωνα με τους υπολογισμούς αν η διάρρηξη του ρήγματος στη Λάρισα γινόταν με τη μια, τότε ο σεισμός θα είχε μέγεθος 6,5 Ρίχτερ και οι αρνητικές του συνέπειες θα ήταν πολύ περισσότερες. Μπορούμε να πούμε ότι η φύση έβαλε το χέρι της και απετράπησαν τα χειρότερα».

Λέκκας: Δεν αναμένεται άλλος σεισμός 6 Ρίχτερ στην περιοχή

Από νέο ρήγμα νοτιότερα εκείνου του Τυρνάβου που ήταν γνωστό προήλθε η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Πρόκειται για ένα ρήγμα (ρηξιγενή ζώνη) μήκους 6 χιλιομέτρων νότια του Τυρνάβου που ενεργοποιήθηκε τώρα, ανέφερε ο κ Λέκκας, σημειώνοντας ότι σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν όλες οι ερευνητικές ομάδες που ασχολούνται με τους σεισμούς τόσο από τις δορυφορικές έρευνες όσο και τις επιτόπιες.

Σε κάθε περίπτωση δεν αναμένουμε κάποια νέα δόνηση στη περιοχή της τάξεως των 6 Ρίχτερ, κατέληξε ο κ Λέκκας.

Πηγή: newsbomb.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.