ΕΣ Ελασσόνας: Η Π.Ε Λάρισας στο "κόκκινο" - Τα νέα μέτρα για τα καταστήματα

  Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας, σύμφωνα με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ 895/ Β/6/3/2021' με κρατική υπουργική απόφαση, η πόλη της Ελασσόνας βρίσκεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «ΚΟΚΚΙΝΟ»

Με την απόφαση καθορίζεται νέο, ειδικά προσαρμοσμένο ωράριο ως εξής:
▪️Για όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με click inside (ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοχαρτοπωλεία, οπτικά) ή click away (όλες οι υπόλοιπες), καθιερώνεται νέο προαιρετικό και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας για όλες τις κόκκινες περιοχές, από τις 07.00 έως τις 20.30, χωρίς εξαιρέσεις.
Συνεπώς το προηγούμενο προτεινόμενο ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας παραμένει σε ισχύ και είναι το εξής:
ΔΕΥΤΕΡΑ 9:00 - 14:00 & 17:00 -20:30
ΤΡΙΤΗ 9:00 - 14:00 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 9:00 - 14:00 & 17:00 -20:30
ΠΕΜΠΤΗ 9:00 - 14:00 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9:00 - 14:00 & 17:00 -20:30
ΣΑΒΒΑΤΟ 9:00 - 14:00 ΚΛΕΙΣΤΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ
Επίσης ισχύουν τα παρακάτω:
▪️Τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία του click away. Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων,τα βιβλιοχαρτοπωλεία και οπτικών που μπορούν να λειτουργούν με την διαδικασία click inside.
▪️Για τα καταστήματα που λειτουργούν με click away, η παραγγελία καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς (σε προπληρωμένη παραγγελία) ή του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες. Η παραλαβή επιτρέπεται μόνο για ένα άτομο. Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή. Η τήρηση των αποστάσεων είναι 2 μέτρα μεταξύ των πελατών, με το πολύ 9 άτομα στην αναμονή. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής ορίζεται στα 10 λεπτά.
▪️Ειδικά ως προς το click inside, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα. Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό. Το ραντεβού καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα αγοράς που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.
▪️Τα κομμωτήρια και τα καταστήματα προσωπικής υγιεινής(αποτρίχωση,θεραπεία με υπεριώδης και υπέρυθρες ακτίνες,μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών κ.τ.λ) θα λειτουργούν μονο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων. Επιτρέπετε 4 άτομα έως 100τμ και 1 άτομο κάθε 25 το επιπλέον. Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας. Απαγορεύεται η αναμονή πελατων στο χώρο. Τέλος οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
▪️Ανοιχτά παραμένουν επίσης τα super market, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Ειδικά για τις επιχειρήσεις τροφίμων (σούπερ μάρκετ,μίνι μάρκετ,φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, pet shop), το ωράριο λειτουργίας που θα ισχύσει εκτείνεται από τις 07:00 έως και τις 20:30.Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στα συγκεκριμένα καταστήματα απαγορεύεται η πώληση διαρκών προϊόντων.
Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να κρατείται αρχείο ραντεβού των πελατών.
Επίσης όσον αφορά στις επιχειρήσεις χονδρικής πώλησης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και σχετίζονται με οικοδομικές δραστηριότητες, θα μπορούν να κάνουν πωλήσεις μόνο με την ύπαρξη παραστατικού χονδρικής πώλησης (τιμολόγιο).
Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει για την πόλη μας σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από τις 21:00 το βράδυ έως και τις 5:00 το πρωί.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.