Στήριξη από τον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στους σεισμόπληκτους του Μεσοχωρίου (φωτ.)

Την επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα δέχτηκαν οι κάτοικοι και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοχωρίου, το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Μαρτίου αφού λίγη ώρα πριν ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας πραγματοποίησε επίσκεψη και στο Δαμάσι Τυρνάβου για να μιλήσει με τον δήμαρχο Γιάννη Κόκκουρα και να αξιολογήσει και την εκεί κατάσταση.

Φτάνοντας στο Μεσοχώρι πρώτα ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε παρουσία του Δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα και του Προέδρου της Κοινότητας Γιάννη Ζαρλαδάνη την εκκλησία του χωριού που κατέρρευσε μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις ενώ πραγματοποίησε επίσκεψη μέσα στο χωριό συζητώντας με τους σεισμοπαθείς πολίτες αλλά και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Καθόλη την διάρκεια της επίσκεψης συνοδευόταν από τους βουλευτές Νίκο Παππά, Κώστα Ζαχαριάδη, Άννα Βαγενά, Βασίλη Κόκκαλη καθώς και από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας και της Οργάνωσης Ελασσόνας.

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Δημαρχείο Ελασσόνας συνομίλησε με τους πληττόμενους στον καταυλισμό που έχει στηθεί και άκουσε την ανάγκη για βοήθεια από τους πολίτες του Μεσοχωρίου.

"Ήρθα για έναν ακόμη λόγο, εκτός από το να δηλώσω την στήριξη και συμπαράστασή μου σε αυτό που βιώνετε. Αλλά και να αποτελέσει η επίσκεψή μου μια αιτία να σας δείξουν πρώτο θέμα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια διότι δεν δείχνουν αυτά που θα έπρεπε" είπε ο κ. Τσίπρας ενώ ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας ξεκαθάρισε προς τους σεισμοπαθείς πως: "Θα μπουν από την ελληνική κυβέρνηση 300.000 ευρώ τη Δευτέρα ενώ με τον Νόμο Τσίπρα της προηγούμενης κυβέρνησης θα ανοίξει η χρηματοδότηση για τους πληττόμενους για τις ανάγκες τους".

Ανδρέας Νικούλης - Αντώνης Λιάνος
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.