ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας: Δεν ανεχόμαστε διακρίσεις από την κυβέρνηση στα ζητήματα των σεισμόπληκτων

 Έχουν περάσει πάνω από 25 ημέρες, που η περιοχή της Ποταμιάς, στον διευρυμένο Δήμο Ελασσόνας έχει δεχθεί τα αλλεπάλληλα χτυπήματα του εγκέλαδου και των μετασεισμικών δονήσεών του.

Πολίτες έχουν μείνει χωρίς κατοικίες, επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές μονάδες. Βιώνουν εδώ και εβδομάδες εκτός της τεράστιας βοήθειας του Δήμου Ελασσόνας και της αλληλεγγύης που επέδειξε ολόκληρη η χώρα με τις αποστολές στήριξης στη περιοχή μας, ένα μέλλον ζοφερό γεμάτο φόβο και ανασφάλεια.

Μια ανασφάλεια που δημιουργήθηκε από την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, που εκτός των 300.000 ευρώ που απέστειλε για όλον τον Δήμο Ελασσόνας (!!!) την ίδια ώρα που για ένα μόνο δημοτικό διαμέρισμα σε παραπλήσιο Δήμο απέστειλε ακριβώς το ίδιο ποσο (!) και πέρα από μερικά κοντέινερ και τροχόσπιτα που εγκαταστάθηκαν στα πληττόμενα δημοτικά μας διαμερίσματα, τίποτα άλλο δεν έχει φανεί στον ορίζοντα, ως ουσιαστική βοήθεια στους συμπολίτες μας.

Μάλιστα εκ μέρους της κυβέρνησης ο κ. Πέτσας είχε υποσχεθεί πριν μέρες και άλλα 300.000 ευρώ για την περιοχή μας, όμως όσο τα είδαν οι κάτοικοι της Ποταμιάς τα είδαμε και εμείς.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων προσπαθούν να κρατήσουν τα χωριά όρθια απέναντι σε πολύπλοκα καθημερινά ζητήματα και προβλήματα.

Απαιτούμε άμεσα:

-Την οικονομική ενίσχυση και όχι με τα προαναφερόμενα ποσά αλλά με ένα μεγάλο κονδύλι το οποίο θα δώσει ανάσα στην ασφυξία των ταμειακών διαθέσιμων που επικρατούν σήμερα στον Δήμο μας

-Να δοθεί προτεραιότητα κατ εξαίρεση σε όλους τους σεισμοπαθείς συμπολίτες μας στην περιοχή της Ποταμιάς και να εμβολιαστούν για τον Covid-19 πριν τα κρούσματα οδηγηθούν σε πλήρη έξαρση και διασπορά

-Να εγκατασταθούν τα πάνω από 50 στον αριθμό κοντέινερ και τροχόσπιτα ώστε να δημιουργηθούν ασφαλείς οικισμοί που οι οικογένειες των σεισμοπαθών θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να συνεχίσουν τον βιοπορισμό τους.

-Να πραγματοποιήθεί η μοριοδότηση των μαθητών στο σύνολο του διερυμένου δήμου Ελασσόνας.

Ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα ανεχθούμε άλλο τις διακρίσεις και την αδιαφορία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έχουμε να κάνουμε με ψυχές και όχι με αριθμούς. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, ηλικιωμένους, μικρά παιδιά και άτομα με αναπηρία.

Οργάνωση Μελών
ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.