Σε σχολεία της σεισμόπληκτης περιοχής της Ελασσόνας η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή (φωτ.-video)

Σχολεία της σεισμόπληκτης περιοχής της Ελασσόνας επισκέφθηκε η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή για να δει από κοντά την κατάσταση την οποία βρίσκονται.

Την Υφυπουργό συνόδευε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η βουλευτής Στέλλα Μπίζιου και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας,  ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας.

Αρχικά επισκέφθηκε το Βλαχογιάννι να επιθεωρήσει το κατεστραμμένο από το σεισμό Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου, στο οποίο φοιτούν πάνω από 70 μαθητές.

Την κ. Μακρή υποδέχτηκε στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Ποταμιάς ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ο οποίος την ενημέρωσε για την κατάσταση στο Βλαχογιάννι και ζήτησε να μεριμνήσει για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων κατά το διάστημα της απαγόρευσης εισόδου σε αυτά.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Ελασσόνας «ξενάγησε» την κ.Μακρή στα σχολεία της πόλης της Ελασσόνας που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Αρχικά επισκέφθηκαν το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ελάσσονας, το οποίο συστεγάζεται με το ΕΠΑΛ Ελασσόνας και συνολικά φοιτούν πάνω από 350 μαθητές.

Εκεί τους υποδέχτηκαν ο διευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου κ.Νίκος Ταουσάνης και η υποδιευθύντρια κ.Όλγα Προβίδα όπου τους ανέφεραν τα προβλήματα που παρουσιάζει το κτήριο μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς.

Δείτε το video 

Αμέσως μετά επισκέφθηκαν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, στο οποίο μαζί με τα παιδιά του Νηπιαγωγείο φοιτούν 258 μαθητές. 

 Η διευθύντρια του σχολείου κ. Λαμπρινή Αλεξίου, τους «ξενάγησε» στους χώρους της σχολικής μονάδας, παρουσιάζοντας τα σημεία στα οποία έχουν εντοπιστεί προβλήματα. 

 Δείτε το video  
 Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και ο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσαν:
 
Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.