Οικονομική ενίσχυση για τους σεισμόπληκτους – Τι περιλαμβάνει

Χορηγείται οικονομική ενίσχυση στους δημότες που έχουν πληγεί από το σεισμό της 3ης Μαρτίου. O Δήμος Ελασσόνας ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων, χρηματικής βοήθειας, ώστε για να μπορέσουν οι σεισμόπληκτοι να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Τι περιλαμβάνει η οικονομική ενίσχυση

Α. Την εφάπαξ χορήγηση επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών ποσού 600 € σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί η κύρια κατοικία του

Β. Την εφάπαξ χορήγηση επιπλέον 600 € σε πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία των οποίων έχει πληγεί η κύρια κατοικία

Γ. Την εφάπαξ χορήγηση επιδόματος για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών στην κύρια κατοικία των πληγέντων ή και την αντικατάσταση της οικοσκευής τους

Πού πρέπει να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι την αίτησή τους

Οι πληγέντες δημότες πρέπει να υποβάλλουν το ειδικό έντυπο- αίτηση που παραλαμβάνουν από το Δημαρχείο προσκομίζοντας και τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αίτηση προς συμπλήρωση (διατίθεται στο Δημαρχείο και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας www.dimoselassonas.gr )

2. Υπεύθυνη Δήλωση προς υπογραφή (διατίθεται στο Δημαρχείο και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας www.dimoselassonas.gr )

3. Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους για την επιβεβαίωση κύριας ιδιόκτητης μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας

• Τελευταία υποβληθείσα Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Ε9), για τους ιδιοκτήτες , ηλεκτρονικό ενοικιαστήριο για τους ενοικιαστές, Ε2 του ιδιοκτήτη για τους ενοίκους παραχωρημένης κατοικίας.

• Στην περίπτωση πολλών δικαιούχων, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση ότι συναινούν να υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος την αίτηση και να λάβει την οικονομική ενίσχυση (χορηγείται η υπεύθυνη δήλωση με την αίτηση)

• Λογαριασμός Ηλεκτρικού Ρεύματος

 Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας

 ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου

• Για τους πολύτεκνους επιπλέον Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

• Για ΑΜΕΑ επιπλέον Απόφαση έγκρισης ή Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος από τον ΟΠΕΚΑ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στον Δήμο Ελασσόνας κατόπιν ραντεβού (για αποφυγή συνωστισμού) στα τηλέφωνα: 2493350245, 2493350219 και 2493350251 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες έως τις 3-4-2021. 

Εναλλακτικά οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο emailpronoia@dimoselassonas.gr

Παρακαλώ βρείτε τα έγγραφα: ΑΙΤΗΣΗΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.