Πρόστιμα για ιδιοκτήτη καφενείου σε χωριό της Ελασσόνας – Βρέθηκε να λειτουργεί για 2η φορά

Σέρβιρε μπύρα και κρασί σε τέσσερις συγχωριανούς, αλλά επειδή βρέθηκε να λειτουργεί το καφενείο για δεύτερη φορά, του επιβλήθηκαν πρόστιμα που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε οικονομική εξόντωση με δεδομένο ότι πρόκειται για καφενείο σε χωριό της Ελασσόνας.

Ο λόγος για 61χρονο Ελασσονίτη που προχθές το βράδυ βρέθηκε να λειτουργεί δύο τραπεζοκαθίσματα σε διαμορφωμένο χώρο, παράπλευρα του καφενείου σερβίροντας, οινοπνευματώδη σε τέσσερις συγχωριανούς, παραβιάζοντας έτσι τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοιού.

Σε προηγούμενο έλεγχο είχε βρεθεί ξανά να λειτουργεί γι αυτό και του είχε επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ μετά τον προχθεσινό έλεγχο του επιβλήθηκε νέο πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, ενώ από 300 ευρώ πρόστιμα επιβλήθηκαν σε κάθε έναν από τους τέσσερις πελάτες.

«Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται» τόνισε χθες η πρόεδρος του Μονομελούς Αυτοφώρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας απευθυνόμενη προς τον 61χρονο προσωρινό υπεύθυνο του καφενείου διευκρινίζοντας ότι «πάτε να βγάλετε ένα μεροκάματο αλλά επειδή το έχετε ξανακάνει σας επιβάλλονται πρόστιμα που οδηγούν στην οικονομική εξόντωση. Είναι κρίμα» τόνισε η πρόεδρος ανακοινώνοντας την αναβολή του δικαστηρίου για τις επόμενες ημέρες, αλλά και την άρση της κράτησης του συλληφθέντα, ενώ στην ίδια υπόθεση συγκατηγορούμενος είναι και ο 37χρονος γιος του.

Του Βαγγέλη Κακάρα 
Πηγή: Έντυπη έκδοση της Εφ."ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.