Στο Μεσοχώρι η Υφυπουργός Ζωή Ράπτη (φωτ.-video)

Κοντά στους σεισμοπαθείς στο Μεσοχώρι βρέθηκε σήμερα η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης, που παρέχονται από την πρώτη στιγμή στους ανθρώπους αυτούς.

Την κ.Ράπτη συνοδεύαν ο διοικητής της 5η ΥΠΕ κ,Φώτης Σερέτης και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ.Γρηγόρης Βλαχάκης.

Την κ.Ράπτη υποδέχτηκαν στο Μεσοχώρι ο δήμαρχος Ελασσόνας κ.Νίκος Γάτσας και ο πρόεδρος του χωριού κ.Γιάννης Ζαρλαδάνης. 

 Η Υφυπουργός επισκέφτηκε την πληγείσα περιοχή, για να εκφράσει τη συμπαράσταση του Υπουργείου στους δοκιμαζόμενους κατοίκους και να επισκεφτεί τις προσωρινές δομές που έχουν εγκατασταθεί στο Μεσοχώρι από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και την 5η ΥΠΕ. 

 Στην πλατεία του χωριού έχει τοποθετηθεί οικίσκος από το Δήμο Ελασσόνας, όπου λειτουργεί καθημερινά ιατρείο με έναν Γενικό Ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και έναν Νοσηλευτή από το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου. Η υφυπουργός συνομίλησε με τους υγειονομικούς του ιατρείου και συνάντησε κλιμάκιο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Λάρισας, το οποίο απασχολούσε δημιουργικά μικρά παιδιά του Μεσοχωρίου. 

 Αμέσως μετά την επίσκεψη η κ. Ράπτη δήλωσε: «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους πληγέντες από το σεισμό στην περιοχή. Το Υπουργείο Υγείας θα είναι εδώ, δίπλα στους κατοίκους και θα τους υποστηρίζει με όλες τις δομές για όσο χρειαστεί, προσφέροντας υπηρεσίες σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και την Περιφέρεια Θεσσαλίας». 

Με τον Δήμαρχο Ελασσόνας συζήτησαν επίσης θέματα αξιοποίησης κοινοτικών προγραμμάτων για την προστασία της ψυχικής υγείας ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και σε ανθρώπους που χρειάζονται υποστήριξη και φροντίδα.

Δείτε video και φωτογραφίες:

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.