Στήνεται καταυλισμός στο Βλαχογιάννι -Το επισκέφτηκε ο Καραμανλής (φωτ.-video)

 Ο Υπουργός Μεταφορών κ. Καραμανλής για λογαριασμό της κυβέρνησης και συνοδευόμενος από τους βουλευτές της Ν.Δ., τη Στέλλα Μπίζιου και τον Μάξιμο Χαρακόπουλο επισκέφτηκε το Βλαχογιάννι για να αξιολογήσει την κατάσταση ενώ τόνισε στον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα πως θα δοθεί και το ποσό των 300-500 ευρώ στους κατοίκους για να νοικιάσουν διαμερίσματα ή σπίτια εκτός δημοτικού διαμερίσματος.

Στο Βλαχογιάννι στήνεται σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νίκο Γάτσα και ένας μεγάλος καταυλισμός για να μπορεί ο κόσμος να συγκεντρωθεί για αρκετά ζητήματα το επόμενο διάστημα.

Ο Υπουργός μεταφέρθηκε από το Βλαχογιάννι στο Δαμάσι και το Μεσοχώρι και από εκεί στα Τέμπη.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας εξήγησε την διαδικασία για να πάρουν τα 600 ευρώ οι κάτοικοι που πλήττονται στα δημοτικά διαμερίσματα (Ε1, Ε9, Ταυτότητα, Στοιχεια, Λογιστής) και πως θα γίνει η σωστή αναδιανομή σε κοντέινερ, σκηνές, τρόφιμα, νερά, κλινοσκεπάσματα και φυσικά για την βασική χρηματοδότηση που θα έρθει το επόμενο διάστημα, αφού περάσουν τα τεχνικά κλιμάκια και πραγματοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για σπίτια που κρίνονται μη κατοικίσιμα.

Το ίδιο έπραξε και στον καταυλισμό του Πραιτωρίου ενώ θα προβεί στις ίδιες κινήσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτων με εντολή του, έδωσε την άδεια να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους οι διασώστες στα αυτοκίνητά τους και θα καλύψει η Μητρόπολη την συγκεκριμένη κίνηση.

Πολίτες από όλη την Ελλάδα συνδράμουν με τρόφιμα αλλά και με χρήματα στον λογαριασμό που έχει ανοίξει ο Δήμος Ελασσόνας. Πολίτες επίσης από το εξωτερικό και ετεροδημότες ενισχύουν την προσπάθεια στο ταμείο του Δήμου.

Στην αναμονή οι κάτοικοι περιμένουν από τον καθηγητή σεισμολογίας κ. Παπαζάχο τα νεότερα για το ρήγμα στο Βαρκό, με το που περάσει από πάνω και το σταδιοποιήσει ο δορυφόρος.

Παρουσία ισχυρής πυροσβεστικής και αστυνομικής δύναμης σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα που πλήττονται, για να αποφευχθούν οι επιτήδειοι που προσπάθησαν να κλέψουν από τα μισογκρεμισμένα σπίτια το βιος των κατοίκων και συνελήφθησαν χτες στο Αμούρι.

Το υφυπουργείο αθλητισμού θα στείλει αθλητικό υλικό για τα παιδιά των σεισμοπληκτων

Κουβέρτες αναμένεται να αποστείλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας και η Νομαρχιακή Επιτροπή στην Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας.

Έρχονται οικίσκοι που θα τοποθετηθούν για τους Βλαχογιάννιτες που καταστραφηκαν τελείως οι κατοικίες τους.

3,4 ανάμεσα από Δομενικο και Ευαγγελισμο
3,1 ανάμεσα στο Μεγαλο Ελευθεροχωρι και τα Αμπελια
3,0 με επικεντρο τη Συκέα και τη Βερδικούσια
3,1 αισθητός στην Ελασσόνα με επίκεντρο πίσω από το Μεγάλο Ελευθεροχωρι
2,4 δύο φορές ανάμεσα από Βλαχογιάννι και Διασελλο με Μεγάλο Ελευθεροχωρι
2.5 ριχτερ αναμεσα απο Πραιτωρι, Βερδικουσια και Συκεα

Αντώνης Λιάνιος - Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.