Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς από το Δήμο Ελασσόνας

Τις τελευταίες ημέρες η επαρχία Ελασσόνας βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση εξαιτίας των μεγάλων και αλλεπάλληλων σεισμικών δονήσεων που υπέστη η γύρω περιοχή, προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Γι αυτό το λόγο, η Αντιδήμαρχία Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας, στο κτήριο του ΚΕΠ Ελασσόνας, έχει δημιουργήσει ένα χώρο υποδοχής της ανθρωπιστικής βοήθειας, για να γίνεται καλύτερη διαχείριση και διανομή της βοήθειας σε είδη πρώτης ανάγκης, προς τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας κ.Ευφροσύνη Καρκαβανίδου-Σκρέτα, θέλοντας να μάθουμε από πρώτο χέρι αν υπάρχει ανταπόκριση στην συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς,  μας ανέφερε τα εξής:

«Η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη αλλά θα πρέπει να συνεχιστεί γιατί οι ανάγκες είναι μεγάλες και θα συνεχίσουν να είναι μεγάλες και το επόμενο διάστημα.

Επίσης θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουμε να πηγαίνουμε στους σεισμοπαθείς, διότι από τη μια, όλοι θέλουμε να προσφέρουμε και από την άλλη είναι επικίνδυνο να τους φέρουμε αντιμέτωπους και με ένα άλλο μεγάλο πλήγμα που λέγεται ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ.

Μπορούμε να βοηθήσουμε υπεύθυνα, προσφέροντας τα προϊόντα που επιθυμεί ο καθένας, ΜΟΝΟ στο κτήριο του ΚΕΠ που είναι αρμόδιο από τον Δήμο και γίνεται οργανωμένα η συλλογή και η διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης στους σεισμοπαθείς.

Θερμή παράκληση από όλους, να τηρηθεί η ασφάλεια των τροφίμων και κατ επέκταση όλων των σεισμοπαθών».

Για οποιαδήποτε προσφορά προς τους πληγέντες, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας κ.Ευφροσύνη Καρκαβανίδου-Σκρέτα 6945591722 και της κ.Γκαλίτσιου Βασιλικής 6973001377.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.