Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας από το Σωματείο Εργατοτεχνιτων Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας

 Το Δ.Σ του Σωματείου Εργατοτεχνιτων Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας εκφράζει τη συμπαράστασή του στις οικογένειες που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό στην περιοχή της Ελασσόνας και του Τυρνάβου.

Ο ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα ήρθε να επιβεβαιώσει τους μεγάλους κινδύνους που υπάρχουν καθώς ζούμε σε μια σεισμογενή χώρα και περιοχή.

Είναι επιβεβλημένο, άμεσα, τόσο στη περιοχή μας, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, να δυναμώσει ο αγώνας ώστε στο επίκεντρο να μπουν οι λαϊκές ανάγκες και η προστασία της ζωής των εργαζομένων και των μικρών αγροτών- κτηνοτρόφων που ζουν στα χωριά.

Είναι επιβεβλημένο κορυφαία ζητήματα, όπως είναι η Πολιτική Προστασία, η αντιπλημμυρική κι αντιπυρική προστασία, η αντισεισμική προστασία να μην παραμένουν καθηλωμένα και να υποβαθμίζονται, γιατί  θεωρούνται ως περιττό κόστος για το (αστικό) κράτος αλλά να μπουν στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης των Σωματείων και των Αγροτοκτηνοτροφικων Συλλόγων.

Πιο συγκεκριμένα Απαιτούμε:
  • Να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες διαβίωσης των πληγέντων . Η  παραμονή στις σκηνές δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολλές ημέρες καθώς οι καιρικές συνθήκες παραμένουν δύσκολες και δεν μπορούν να διασφαλιστούν ζητήματα όπως η θέρμανση και οι συνθήκες υγιεινής.
  • Άμεσα να γίνει προγραμματισμός για τη διάθεση προσωρινών κατοικιών. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι στην πλειοψηφία τους αγροτοκτηνοτρόφοι, που πρέπει να έχουν κατοικία στο χωριό τους. Ούτε να βρουν σπίτια να νοικιάσουν μπορούν, ούτε να μετακομίσουν μακριά. 
  • Να προχωρήσουν άμεσα οι έλεγχοι όλων των κτιρίων, με διάθεση του απαραίτητου προσωπικού. Να ελεγχθούν όλα τα σχολεία της περιοχής και άλλες δημόσιες δομές.
  • Να ανασταλούν όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και οφειλές για τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες, να διαγραφούν χρέη και χαράτσια που δημιουργούνται αυτή την περίοδο.
  • Να διασφαλιστεί ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του, να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι ζημιές και το κόστος ανοικοδόμησης των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων που έχουν πληγεί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς να αποκλειστεί κανείς από τους πληγέντες, λόγω γραφειοκρατικών και νομικών ερμηνειών. Να μην επιβαρυνθούν οι πληγέντες με δάνεια και να δοθεί η δυνατότητα άτοκων δανείων επιπλέον σε όσους χρειαστούν.

Σε τέτοιες δύσκολες ώρες, όπου συνάνθρωποι μας περνάνε δύσκολα,εμείς οι οικοδόμοι,κάνουμε για άλλη μια φορά το βήμα και βγαίνουμε μπροστά έτσι ώστε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να βγούνε πραγματικά νικητές και να ξεπεράσουν την κάθε δυσκολία τους

 Συμπαραστεκομαστε έμπρακτα με την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης(γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, μωρό μαντήλα, μάσκες, αντισηπτικά κ.α), προκειμένου να 
ενισχύσουμε τη προσπάθεια για παροχή σίτισης στους πληγέντες της περιοχής, τα σπίτια των οποίων έχουν υποστεί ολική ή μερική κατάρρευση και διαβιούν προσωρινά σε ανοικτούς χώρους.

Η συμπαράσταση μας είναι επιβεβλημένη.

Η ταξική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Για οποιονδήποτε θέλει να συνεισφέρει μπορεί να απευθυνθεί στα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου και στα τηλέφωνα (6972827024-6982353229).

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.