Την ανθρωπιά του και την αλληλεγγύη του αποδεικνύει ο Μητροπολίτης Χαρίτων

Την ανθρωπιά του και την αλληλεγγύη του αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτων αφού εκτός του ότι τέλεσε Θεία Λειτουργία στο Δαμάσι μέσα στον καταυλισμό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το ίδιο,

πληροφορούμαστε θα πραγματοποιήσει και στη πλατεία του Μεσοχωρίου την ερχόμενη Κυριακή, αποδεικνύοντας στους συμπολίτες του πως ο Θεός βρίσκεται παντού και κανένας κατεδαφισμός εκκλησιαστικού ιερού ναού, δεν μπορεί να εμποδίσει τους ανθρώπους να προσευχηθούν και να πάρουν δύναμη μέσα από τη χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία και την πίστη.

Εκτός αυτών αγόρασε μπάλες και μοίρασε στα παιδιά του Πραιτωρίου, τους κάλεσε μάλιστα να παίξουν και έδωσε μεγάλη βάση στο να διατηρηθεί καλή η ψυχολογία μικρών και μεγάλων μέσα σε όλα όσα βιώνουν.

Η παρουσία ενός Μητροπολίτη και ιερέα μέσα στα χαλάσματα δίπλα σε ανθρώπους απελπισμένους, φοβισμένους και υπερήλικες, που τους εμπνέει μία τέτοια χαρισματική, όπως τονίζουν οι περισσότεροι προσωπικότητα, διέπεται από αμεσότητα και ουσία, ανθρωπιά και πραγματική αλληλεγγύη.

Ειδικά όταν βλέπεις τον Μητροπολίτη σου να συμμετέχει στα συσσίτια και να βοηθάει στο να ετοιμαστούν τα πακέτα φαγητού για τους συνανθρώπους του που βιώνουν μία τεράστια τραγωδία.

Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος - Photo: Ανδρέας Νικούλης

Πηγή: elassona-city.gr

 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.