Η Τσαριτσάνη γιόρτασε την Ορθοδοξία και τον Κωνσταντίνο Οικονόμο (ΦΩΤΟ)

 Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και εφέτος στην Τσαριτσάνη η Κυριακή της Ορθοδοξίας, η οποία συνδυάζεται κάθε χρόνο με το μνημόσυνο του άξιου τέκνου της κωμόπολης και υπέρμαχου της ορθοδοξίας Κωνσταντίνου Οικονόμου του εξ Οικονόμων.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων υπήρξε, ο λιγοστός από κόσμο εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού,  Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ελασσόνας κ Χαρίτωνα.

Σε περίοπτη θέση στο ναό υπήρχαν αναθήματα, λείψανα, η Δεσποτική Μήτρα και τα ιερά Άμφια του Κων/νου Οικονόμου, που φυλάσσονται μέχρι σήμερα σε ειδικό χώρο.

Ακολούθησε ομιλία για την πτυχή της ζωής και της πολύπλευρης δράσης του τιμώμενου πρωτοπρεσβύτερου Κων/νου Οικονόμου, από τον Τσαρτσανιώτη κτηνίατρο Γιάννη Τζιμούλια, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στον δεινό ιεροκήρυκα, τον πολυγραφότατο, τον σοφό κληρικό και ρήτορα που τίμησε τον Χριστό και την Ελλάδα και ο οποίος διακρίθηκε κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης για το θάρρος, την παρρησία και τη φιλομάθειά του, περιοδεύοντας και κηρύσσοντας σε όλη την Ευρώπη, τυχών ο ίδιος από την πατρίδα της αναγνώρισης των υπηρεσιών του προς αυτή.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.