Συμπαράσταση και στήριγμα στους σεισμόπληκτους αποτέλεσε η κοινή παρουσία τεσσάρων Μητροπολιτών (φωτ.-video)

Συμπαράσταση και στήριγμα στους σεισμόπληκτους και στις δύσκολες ώρες που περνούν, αποτέλεσε για τους κατοίκους του Πραιτωρίου, της Μαγούλας, του Μεσοχωρίου και του Δαμασίου, η κοινή παρουσία των Μητροπολιτών Ελασσώνος κ.κ Χαρίτων, Σερβίων και Κοζάνης κ.κ.Παύλοου, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων και Μαρωνείας καὶ Κομοτηνῆς κ.κ. Παντελεήμων, αντίστοιχα.

Τα λόγια, η στήριξη, η συζήτηση και η προσπάθεια να κρατηθεί η ψυχολογία των πολιτών που είδαν τις περιουσίες να χάνονται, αποτέλεσαν για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνα και τους υπόλοιπους κληρικούς τα στοιχεία της δύναμης και απόλυτης αλληλεγγύης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Περνώντας από τον καταυλισμό του Πραιτωρίου και ζώντας τον έντονο μετασεισμό των 5,2 Ρίχτερ, διαβαίνοντας τη Μαγούλα και τη πλατεία του χωριού όπου αντάλλαξαν απόψεις και περνώντας στο Μεσοχώρι για να ευχηθούν συλλυπητήρια στην οικογένεια του τετραπληγικού συμπολίτη που ενώ καταπλακώθηκε από τα γκρεμίσματα του πρώτου εγκέλαδου και διασώστηκε, τελικώς εξέπνευσε, αφού ο θρήνος διαδέχτηκε την εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε για τον ηλικιωμένο συμπολίτη, η τελευταία στάση πριν τις δηλώσεις έξω από τον ιερό ναό στο Μεσοχώρι ήταν στον μεγάλο καταυλισμό του Δαμασίου για τους τέσσερις ιερείς.

Εκεί συζήτησαν με τον κόσμο, τους διασώστες, τα μικρά παιδιά καθώς και τον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Παιδή αλλά και τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Κόκκουρα για τις πολύ δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι. Ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτων τόνισε την σημασία που έχει για όλους να κρατηθούν όρθιοι και ψυχολογικά ενώ ενημέρωσε πως το Σάββατο το μεσημέρι θα καταφθάσουν οι οικίσκοι που αποτελούν μια σημαντική δωρεά από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ένα χάδι, μια αγκαλιά, μια προσευχή και ένα μοίρασμα της χαράς και της λύπης, αποτελούν σύμφωνα με τον κ.κ. Χαρίτωνα εκτός από την υλική και την ηθική συμπαράσταση ώστε να κρατηθεί όρθιος ο δοκιμαζόμενος λαός σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Δείτε video και φωτογραφίες από Μαγούλα-Μεσοχώρι και Δαμάσι:
Αντλωνης Λιάνος - Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.