Ανοίγει την Πέμπτη το ΟΣΔΕ - Παράταση μέχρι 22 Ιουνίου για υποβολή δηλώσεων

Ανοίγουν τελικά τα ΚΥΔ για την υποδοχή των δηλώσεων των αγροτών το πιθανότερο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς άνοιξε online η διαδικασία για την υπογραφή των συμβάσεων μεταξύ του παρόχου (GAIA -επιχειρείν) του ΟΠΕΠΕ και των παλαιών ΚΥΔ. 

Σε ότι αφορά τα νεοεισερχόμενα ΚΥΔ αυτά θα πιστοποιηθούν λίγες ημέρες αργότερα ώστε να ξεκινήσουν και αυτές την παραλαβή των δηλώσεων. Με δεδομένο ότι οι πύλες θα τεθούν σε λειτουργία λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο κύριος όγκος των δηλώσεων των αγροτών αναμένεται μετά το Πάσχα, ωστόσο για φέτος δόθηκε παράταση στην υποβολή των δηλώσεων και η καταληκτική ημερομηνία είναι πλέον η 22η Ιουνίου.

Ωστόσο η καθυστέρηση στην έναρξη των δηλώσεων, έχει δημιουργήσει ένα άσχημο κλίμα στην ύπαιθρο, σε συνδυασμό με τον παγετό που έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές και το αίτημα για προκαταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ σκοντάφτει στο ότι  δεν μπορούν  να δοθούν αν δεν είναι έτοιμες οι δηλώσεις καλλιέργειας.

Επίσης πρόβλημα υπάρχει και με την κάρτα αγρότη, τα καλλιεργητικά δηλαδή μικροδάνεια των αγροτών, που άλλες χρονιές, ελάμβαναν αυτή την περίοδο από τις τράπεζες για να εφοδιαστούν ενόψει των εαρινών  καλλιεργειών.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.