Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 30-39 ετών

Από χθες το βράδυ άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.

Σήμερα Μ. Τρίτη 27/4, στις 12μμ, η πλατφόρμα ανοίγει για τους πολίτες 30-39 ετών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.

Στα άτομα της ηλικιακής αυτής ομάδας δίνεται η ευκαιρία να εμβολιαστούν νωρίτερα από ό, τι είχε καθοριστεί με βάση την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού,  δεδομένου,  ότι υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού.

Σημειώνεται ότι  κάποιος που θα κλείσει το ραντεβού του σήμερα, μπορεί να εμβολιαστεί την αμέσως επόμενη μέρα, την Μεγάλη Τετάρτη, καθώς και τις επόμενες μέρες, Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα.

Όπως γνωστοποίησε χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, εάν κάποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί με την δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca νωρίτερα από τις 12 εβδομάδες, καθώς αυτό τον εξυπηρετεί, μπορεί να το δηλώσει και να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου μετά από 8 εβδομάδες αντί για 12.

Το χρονοδιάγραμμα

  • Στις 29 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών για το εμβόλιο της AstraZeneca.
  • Στην 1η Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών και για τα 4 διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson).

Να σημειωθεί ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson) «ξεπαγώνει» στις 5 Μαϊου. 

Πηγή: naftemporiki.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.