Νίκος Ευαγγέλου: Όταν στεγνώνει ο Δήμος οικονομικά δεν προχωράς περιττά έξοδα

Σε δήλωση του Νίκου Ευαγγέλου, επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε» και πρώην δήμαρχου Ελασσόνας, επισημαίνονται τα εξής:

«Δεν στέγνωσε ακόμη το μελάνι από τις βαρύγδουπες δηλώσεις του δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, ο οποίος μιλούσε για οικονομική ασφυξία του Δήμου, ελέω της κυβερνητικής πολιτικής και της αναποτελεσματικότητας της.

Μέχρι εδώ, θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι πολύ απλά ο κ. Γάτσας θέλει να υπενθυμίσει το πολιτικό του στίγμα, να ασκήσει κριτική περί δικαίων και αδίκων στην κυβέρνηση, μήπως και παρά την απραξία του, χρηστεί και πάλι υποψήφιος δήμαρχος.

Χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ακόμη και τον πρόσφατο σεισμό, φρόντισε να δηλώσει ότι ο Δήμος κυριολεκτικά έχει στεγνώσει, την ίδια στιγμή που άλλοι σεισμόπληκτοι Δήμοι έχουν ενισχυθεί από την Πολιτεία ή έχουν δρομολογηθεί τα ποσά που θα διατεθούν σε Δήμους και δημότες.

Ένα μαύρο και άραχνο τοπίο περιέγραψε ο κ. Γάτσας ξεχνώντας τις υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές της άρδευσης και ύδρευσης.

Αλήθεια πού πηγαίνουν όλα αυτά τα χρήματα που εισπράττει;

Όσες φορές και αν επιχειρήσαμε να μιλήσουμε για κακή διαχείριση, μας καταλόγιζε μηδενισμό.

Έρχεται λοιπόν τώρα, το κερασάκι στην τούρτα και μισθώνει κτίριο τάχα με ευνοϊκούς όρους για την στέγαση υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Εξυπηρέτηση, ΝΑΙ

Αλλά όχι των πολιτών, κε Γάτσα.

Με απλά μαθηματικά οι πράξεις δεν βγαίνουν.

Όταν στεγνώνει κάποιος και στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος οικονομικά, τότε προφανώς δεν ετοιμάζεις διακοπές στη Χαβάη, δεν προχωράς σε επενδύσεις ή περιττά έξοδα, αλλά προσπαθείς να συμμαζέψεις ότι άφησες ασυμμάζευτο και να νοικοκυρευτείς.

Αυτό τουλάχιστον θα έκανε ένας απλός νοικοκύρης με τα χρήματά του, πολλώ δε μάλλον ένας Δήμος με τα χρήματα των δημοτών.

Κι εδώ, δεν είναι στραβός ο γυαλός… Κάποιος στραβά αρμενίζει και βυθίζει μαζί του έναν Δήμο με ιστορία.

Για άλλη μια φορά, κρίμα…».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.