Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης στην Κοινότητα Γαλονόβρυσης

Στην κοινότητα Γαλανόβρυσης βρέθηκε πρόσφατα ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ελασσόνας κ. Ιπ. Τζιουμακλή και το δημοτικό σύμβουλο κ. Γ. Κυριλλίδη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία εκτέλεσης του έργου αντικατάστασης αγωγού ύδρευσης.

Το έργο αντικατάστασης αφορά αγωγό συνολικού μήκους 750 μέτρων από τη δεξαμενή ύδρευσης του χωριού μέχρι την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η αντικατάσταση κρίθηκε απαραίτητη λόγω της παλαιότητας του υλικού και της συχνότητας των θραύσεων που προκαλούσαν σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση του χωριού.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ, ο νέος αγωγός από PVC-U πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και είναι κατάλληλος για μεταφορά και διανομή πόσιμου νερού στους κατοίκους, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα για την κοινότητα Γαλανόβρυσης.

Μετά την επίσκεψη στο χώρο των εργασιών ο κ. Γάτσας δήλωσε: «Από τους πρώτους μήνες η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑ Ελασσόνας παρουσιάζει ένα σημαντικό έργο αντικαταστάσεων και συντηρήσεων δικτύων υδροδότησης, με συνοπτικούς διαγωνισμούς, προκειμένου να λυθούν χρόνια προβλήματα. Η αντικατάσταση του αγωγού στην Γαλανόβρυση θα επιλύσει ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το δίκτυο ύδρευσης με πολλά σπασίματα και μεγάλες διαρροές, που είχαν ως αποτέλεσμα την κατασπατάληση του νερού και την τεράστια κατανάλωση ρεύματος. Σταδιακά και σε όλες τις κοινότητες του Δήμου αντιμετωπίζεται η ανάγκη για καλύτερα δίκτυα και αδιάλειπτη παροχή νερού».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.