Στα σεισμόπληκτα χωριά Επιτροπή της Βουλής

Στα σεισμόπληκτα χωριά του νομού Λάρισας περιόδευσε το προεδρείο της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής για την προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούμενο από την πρόεδρο, βουλευτή Ηλείας Ν.Δ. κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου και την αντιπρόεδρο βουλευτή Αθηνών, ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαρά Καφαντάρη. Παράλληλα, μαζί τους βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος (που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας όπως και η κ. Αυγερινοπούλου) και ο πρωτοσύγκελος Ελασσόνας πατέρας Βησσαρίων.

Αρχικά βρέθηκαν στον Τύρναβο, συνέχισαν σε Δαμάσι και Μεσοχώρι, ενώ ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους στο Κουτσόχερο.

Η Επιτροπή κατέγραψε την αγωνία των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών αλλά και συνομίλησε με τους κατοίκους. Επίσης επισκέφτηκε τους Ιερούς Ναούς των χωριών βλέποντας τα προβλήματα που προκάλεσε ο «εγκέλαδος».

Αντικείμενο της Επιτροπής σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής είναι η παρακολούθηση και η αξιολόγηση της κατάστασης του περιβάλλοντος στη χώρα και των συνεπειών των διαφόρων δράσεων επ’ αυτού.

Πρόκειται για μια Επιτροπή που φέρνει προς συζήτηση νέες υποθέσεις, συμβάλλει στην επίλυση περιβαλλοντικών ζητημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία, προβάλλει νέα επιστημονικά δεδομένα και εξετάζει οριζόντια μια ευρεία γκάμα περιβαλλοντικών θεμάτων που ανακύπτουν σε όλα τα Υπουργεία.

Κ.Γ (eleftheria.gr)
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.