«Διψούν» καλλιέργειες σε Δολίχη, Λιβάδι Ελασσόνας

Σε αναβρασμό βρίσκονται παραγωγοί της Ελασσόνας, καθώς βλέπουν τα χωράφια τους να «διψούν», αφού, παρά τους παγετούς, η ανομβρία είναι εκείνη που επηρεάζει περισσότερο τις καλλιέργειες τους.

Σε σημερινό της δημοσίευμα, η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» αναφέρει ότι έγινε δέκτρια διαμαρτυρίας από την περιοχή, αυτή την περίοδο παραγωγοί έχουν σπείρει περισσότερα από 650 στρέμματα με εαρινές καλλιέργειες και χρειάζονται νερό για να τις αρδεύσουν.

Όπως αναφέρουν, παρότι απευθύνθηκαν στον Δήμο Ελασσόνας ζητώντας να ανοίξει το φράγμα Λιβαδίου, το οποίο «σημείωσαν» αυτήν την περίοδο σχεδόν υπερχειλίζει και διαθέτει ποσότητες για να αρδευτούν χιλιάδες στρέμματα, εντούτοις συνάντησαν την, ακατανόητη για αυτούς άρνηση.

Όπως εξηγούσαν, η απάντηση που έλαβαν είναι ότι αυτό που θα συμβεί μετά τις 25 Απριλίου, ενώ παλαιότερα το φράγμα άνοιγε από τις 25 Μαρτίου, εφόσον υπήρχε ανάγκη, όπως διατείνονται ότι συμβαίνει σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνουν έκκληση στη Δημοτική Αρχή να αποφασίσει το άνοιγμα του φράγματος για να ποτίσουν, πριν είναι αργά.

Πηγή: Εφ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.