Μέλη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας: Επιστρέφουμε τους απαράδεκτους και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς στον κ. Υψηλάντη

 Στις 16 Μαρτίου 2021, στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Larisapress.gr» δημοσιεύτηκε το κείμενο «Πρακτικές χούντας στην Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας;» με αφορμή τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή του νέου Συντονιστή Γραμματέα στην Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη Λάρισα, από το μέλος του κόμματος κ.Τάσο Υψηλάντη.

Η Οργάνωση Μελών Ελασσόνας διέπεται διαχρονικά από ομαδική δράση, ενωτικό πνεύμα και εντονότατες δημοκρατικές ευαισθησίες. Εκπροσωπούμε την δεύτερη μεγαλύτερη οργάνωση σε δύναμη μέσα στο Νομό, δρώντας βασισμένοι στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς και στην διεύρυνση της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σε μια εκλογή ενός νέου συντονιστικού οργάνου στη Νομαρχιακή, που θα κληθεί για δύο έτη να υπηρετήσει, να οργανώσει και να είναι το ίδιο αποτελεσματικό απέναντι στη κοινωνία, τα μέλη και τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος, θα πρέπει σε μια τέτοια εσωκομματική διαδικασία, τα εκλεγμένα μέλη των αντιπροσώπων, να λειτουργούν πολιτικά αλλά και να εκφράζουν παράλληλα τις απόψεις της πλειοψηφίας των μελών και φίλων μιας οργάνωσης που τους εξέλεξαν. Διότι οφείλουμε όλα τα μέλη να βαδίσουμε στις διαχρονικές αξίες και αρχές που εκφράζει το νέο σύμβολο-αστέρι του κόμματος.

Σε κανένα μέλος μας δεν επιβλήθηκε ή ειπώθηκε προς κάποιο εκλεγμένο αντιπρόσωπό μας, να στηρίξει συγκεκριμένη υποψηφιότητα για την θέση του Γραμματέα. Το απέδειξε άλλωστε το αποτέλεσμα της κάλπης, με τις δύο ισοψηφίες μέσα σε πέντε ημέρες. Αντιθέτως κινδύνευσε το Όργανο να κριθεί αναποτελεσματικό στη πράξη και εκεί ακριβώς τέθηκε το ερώτημα μελών της Οργάνωσής μας, για τα κριτήρια (και όχι φυσικά για τα πρόσωπα των δύο υποψηφίων) με τα οποία και προσήλθαν στη κάλπη τα μέλη της δικής μας Ο.Μ.. Γιατί τα κριτήρια καθορίζουν και την επιλογή και το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας. Όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το αύριο της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Μακριά από εμάς τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, οι "Χούντες", οι...φούντες και τα συναφή. Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την διεύρυνση, την ενότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη κοινωνία. Με ανιδιοτέλεια, καθαρές κουβέντες και δημοκρατικές διαδικασίες με στόχο την εμβάθυνση της ίδιας της δημοκρατίας.

Με την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών, οφείλαμε μια απάντηση στον κ. Υψηλάντη για τους βαρύτατους, ανυπόστατους και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς στους οποίους και προέβη δημόσια σε ειδησεογραφικό site της Λάρισας ενώ η δική μας επιστολή αναρτήθηκε μόνο στα site του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αφού αφορούσε έναν προβληματισμό για τις εσωτερικές μας εκλογές. Του επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς και στον ίδιο και σε αυτούς που τον υποκίνησαν για να προβεί σε αυτήν την ανακοίνωση. Τέλος θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι κατέγραψε μέχρι και τα "like" στην δική μας ανάρτηση, στοχοποιώντας παράλληλα συντρόφους επειδή τους άρεσε.

Τα μέλη της Ο.Μ. Ελασσόνας

Θανάσης Βαθράκης
Θόδωρος Βουλγαρούλης
Θανάσης Μανουλιάς
Νίκος Αναγνωστούλης
Αντώνης Λιάνος
Στέλιος Πάτσης

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.