#Κανείς_Μόνος: «Πάσχα Αγάπης, με Σύμβολα και Συναισθήματα»

 Με πρωτοβουλία του κοινωνικού εθελοντικού δικτύου #Κανείς Μόνος» και της βουλευτή Ευαγγελίας Λιακούλη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και της Ενοριακή Συντροφιάς του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου και με τη συμμετοχή του Κέντρου Πρόληψης – Εργαστηρίου Ζωής και Εθελοντών του ΟΚΑΝΑ, της κοινότητας ΕΞΟΔΟΣ –ΚΕΘΕΑ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Λάρισας,  της «Δημιουργικής Πόρτας» και του Συλλόγου Ανέργων «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», οργανώνεται εθελοντική δράση στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, με στόχο την συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς, τους ανέργους και το Γηροκομείο της πόλης, ενόψει του Πάσχα.

Με την τήρηση όλων των υγειονομικών  μέτρων, η δράση ξεκινά την Κυριακή 18 Απριλίου ώρα 19.00 με την τοποθέτηση ενός τεράστιου  πασχαλινού αυγού και μιας αναστάσιμης λαμπάδας, των συμβόλων του Πάσχα, τα οποία φιλοτέχνησαν Λαρισαίοι, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Οι διοργανωτές, θα «ανάψουν» την λαμπάδα του Πάσχα, η οποία θα παραμείνει στο χώρο της Πλατείας, μέχρι το πέρας της τριήμερης δράσης  .

Από την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 19/04 και ώρα 10.00 πρωί μέχρι 14.00 και ώρα 17.00 μέχρι 20.00,  θα ξεκινήσει η συλλογή των τροφίμων και ειδών για τους σεισμοπαθείς και τους άστεγους, τα οποία θα τοποθετούνται μέσα στο πασχαλινό αυγό.

Το ίδιο ωράριο θα ισχύσει και την ημέρα Τρίτη , ενώ την  Τετάρτη η συλλογή θα γίνει μέχρι ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Είδη που θα συλλέγονται :

Τσουρέκια, Σοκαλατένια αυγά, Τυρί Φέτα συσκευασμένο, Κρέας (2-4 μερίδες αρνί), Μουστάρδα,  Είδη αρτοποιίας (κρουασάν, κριτσίνια, παξιμάδια, φρυγανιές), χυμοί.   

Παράλληλα, θα μοιραστούν στους Λαρισαίους πασχαλινά διακοσμητικά αυγά, φιλοτεχνημένα από τις ομάδες κρατουμένων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας, του Εργαστηρίου Ζωής του ΟΚΑΝΑ,  της ομάδας της κοινότητας «ΕΞΟΔΟΣ» του ΚΕΘΕΑ  και της ομάδας της «Δημιουργικής Πόρτας» , που στέλνουν με τον τρόπο αυτό το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στην κοινότητα.

 Επίσης, στο χώρο θα τοποθετηθεί το «ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» στο οποίο θα συγκεντρωθούν οι προσφορές των Λαρισαίων και το μεσημέρι της Τετάρτης,  οι εθελοντικές ομάδες, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, περπατώντας σε μια «Πορεία Αγάπης», από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας μέχρι το Γηροκομείο, θα μεταφέρουν και θα παραδώσουν στην Διοίκηση του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας. 

  Το δίκτυο #Κανείς Μόνος και οι φορείς, καλούν όλους τους συμπολίτες, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα προστασίας,  να συμμετέχουν στη δράση, καθώς, μέσα από ένα μικρό δείγμα της προσφοράς του καθένα,   δίνουμε ένα  ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης,  διατρανώνοντας ότι στον τόπο μας, παρά τη συγκυρία, είμαστε και το ΠΑΣΧΑ , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.  #Κανείς_Μόνος. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.