Ο Ν. Ευαγγέλου για την εκδημία της ηγουμένης της Ι.Μ. Παναγίας Ολυμπιώτισσας

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε την εις Κύριον εκδημία της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας Ολυμπιωτισσας, της Γερόντισσας ευλογίας.

Η εγκατάσταση της, με την περί αυτήν αδελφότητα, στην Ολυμπιωτισσα το 1997, σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για την ιστορία της Μονής της Ελασσόνας που γίνεται πλέον γυναικεία.

Έκτοτε, με συνέπεια στα μοναχικά της καθήκοντα και στις ακολουθίες, με αυστηρό ήθος και πατερικό φρόνημα, υπηρέτησε το μοναχικό ιδεώδες, την Παναγία και το Μοναστήρι της

προς δοξαν Θεού. Σύμφωνα με το κήρυγμα του Ευαγγελίου και ακολουθώντας την παράδοση των μεγάλων φωτισμένων γερόντων της Μονής (ΑνθιμονΟλυμπιωτη κ.λ.π)σκόρπιζε απλόχερα σε όλους τους προσκυνητές αγάπη και αθόρυβα βοηθούσε τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας.

Με το όνομα της συνδέεται το ανακαινιστικό έργο του Καθολικού, η διαφύλαξη των κειμήλιων και των καλλιτεχνικών θησαυρών, η συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου, η λειτουργεία του κειμηλιαρχείου και η έκδοση του ιστορικού της Μονής. Όσοι συνεργαστήκαμε μαζί της και την γνωρίσαμε από κοντά δε θα ξεχάσουμε την καλοσύνη της, την θερμή φιλοξενία της και το χαρούμενο βλέμμα της. Εύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.