Σε απόγνωση οι αγρότες στην Κοκκινόγη Ελασσόνας - «Κυνηγοί» χαλκού έκλεψαν μετασχηματιστές από γεωτρήσεις

 Στο στόχαστρο των επιτήδειων κυνηγών χαλκού βρέθηκαν μετασχηματιστές της ΔΕΗ που τροφοδοτούν με ρεύμα γεωτρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κοκκινόγης Ελασσόνας.

Οι δράστες χρησιμοποιώντας την γνωστή μέθοδο, αφού ξεβίδωσαν τους μετασχηματιστές από την βάση τους, τους τράβηξαν και αφού τους έριξαν στο έδαφος τους αποσυναρμολόγησαν και άρπαξαν από το εσωτερικό τους το χαλκό.

Οι δράστες πραγματοποίησαν πραγματική επιδρομή το βράδυ της Δευτέρας,  καταστρέφοντας κυριολεκτικά τρεις μετασχηματιστές, δύο ιδιωτών και έναν δημοτικό.

Οι αγρότες της Κοκκινόγης δηλώνουν αγανακτισμένοι και εξαγριωμένοι από τις συνεχείς καταστροφές και κλοπές μετασχηματιστών, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται στην ίδια περιοχή επιδρομές επιτήδειων κυνηγών χαλκού, και είναι αποφασισμένοι να πάρουν αν χρειαστεί, το νόμο στα χέρια τους σε περίπτωση που πιάσουν κάποιον δράστη επ αυτοφώρω.

Απευθύνουν έκκληση για εντατικοποίηση των ελέγχων και των περιπολιών στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να αποτραπούν ανάλογες καταστροφικές επιδρομές. Παράλληλα καλούν τη ΔΕΗ να προχωρήσει σύντομα στην αντικατάστασή τους, προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα με την άρδευση.

Το φαινόμενο των κλοπών και της καταστροφής από τους «κυνηγούς» μετάλλων δυστυχώς παρατηρείτε  σε όλο το Νομό Λάρισας με συνέπεια οι ζημιές που δημιουργούνται να είναι τεράστιες και με μεγάλο οικονομικό κόστος.

Φωτογραφίες από τις περσινές καταστροφές στην δημοτική γεώτρηση 

Ανδρέας Νικούλης

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.