Το Δομένικο επισκέφτηκε η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας

 Επίσκεψη πραγματοποίησε την Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας παρουσία του Συντονιστή Γραματέα της Ν.Ε. Λάρισας Βασίλη Ζωγράφου στο Δομένικο Ελασσόνας, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Στάθη Ψωμιάδη και κατοίκους του χωριού.

Ο κ.Ψωμιάδης τόνισε στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ότι το αίτημα των Κοινοτήτων παραμένει, με βάση το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να παραμείνει η ξεχωριστή κάλπη για την εκλογή του προέδρου και του κοινοτικού συμβουλίου ενώ τόνισε πως οι κοινότητες ζητούν περισσότερες αρμοδιότητες για την διαχείριση της καθημερινότητάς τους και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Στο ζήτημα με την διεκδίκηση των Ιταλικών Αποζημιώσεων από το Ολοκαύτωμα του Δομενίκου, ανέφερε πως έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία, αναμένεται η απόφαση, υπάρχει όμως μεγάλος κίνδυνος να χαθεί η υπόθεση, λόγω της μη καταβολής του δικαστικού ενσήμου που επανέφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και παρά τη δέσμευση του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι θα δει το θέμα θετικά, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Τέλος για τα ζητήματα που αφορούν σε αναγκαίες λύσεις σε προβλήματα του χωριού, τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελεί η αγροτική οδοποίια, το δίκτυο ύδρευσης και η αντικατάστασή του ενώ αποτελεί επικτακτική ανάγκη να κατασκευαστεί ο καινούργιος αγωγός από το φράγμα του Δομενίκου και να συνδεθεί με το υπάρχουν δίκτυο καθώς και η συντήρηση αυτού, με την υπογείωση των αγωγών άρδευσης και την επέκτασή του στα γεωγραφικά όρια του εν λόγω δημοτικού διαμερίσματος.

Ο κ. Ψωμιάδης κατέληξε πως θα πρέπει να τεθούν άμεσα σε λειτουργία οι τρεις νέες γεωτρήσεις που ηλεκτροδοτήθηκαν πρόσφατα ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας κ. Βασίλης Τσικούρας καθώς και ο κοινοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Νικολούλης.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.