ΥπΑΑΤ: Στις 15 Απριλίου ανοίγει το ΟΣΔΕ

 Τη διαβεβαίωση ότι το ΟΣΔΕ θα ανοίξει στις 15 Απριλίου παρείχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπ. Λιβανός, από τα έδρανα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις «Αθέμιτες πρακτικές».

Τόνισε δε, ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ λειτουργεί κανονικά και ότι ήδη έχει πληρώσει εντός του 2021, 319 εκατ. ευρώ και έως το τέλος Ιουνίου θα πληρώσει ακόμη 352 εκατ.  ευρώ.

«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελεί την «καρδιά» του Υπουργείου, όντας ο οργανισμός που αναλαμβάνει να προβεί στην πληρωμή των 650.000 αγροτών μας.  Με το που ανέλαβα την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ,  ενημερώθηκα για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Οργανισμός και αφορούσαν στο διαγωνισμό του τεχνικού συμβούλου. Διότι στις 07.01 ο Οργανισμός δεν διέθετε τεχνικό σύμβουλο  και ο διαγωνισμός, από τον οποίο θα προέκυπτε ο τεχνικός σύμβουλος, ήταν παγωμένος με δικαστικές αποφάσεις.  Αν συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση οι πληρωμές των αγροτών μας θα ήταν στον αέρα», επισήμανε στην παρέμβασή του ο Σπ. Λιβανός.

Τόνισε δε, ότι το ΥπΑΑΤ, προχώρησε άμεσα, στις αναγκαίες ενέργειες για να υπάρξει νόμιμη βιώσιμη λύση στον Οργανισμό. Και παρά τις αναταράξεις που υπήρξαν λειτουργεί απολύτως αποτελεσματικά σήμερα.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Όποιος επιχειρεί να δημιουργήσει προσκόμματα στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, εμφορούμενος από επιχειρηματικά ή άλλα συμφέροντα, θέτει σε κίνδυνο τους 650.000 αγρότες μας. Θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους. Εμείς αυτό ως πολιτική ηγεσία, και ως κυβέρνηση, δεν θα το επιτρέψουμε. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει ώστε ο Οργανισμός να λειτουργεί κανονικά. Ο ΟΣΔΕ θα ανοίξει κανονικά στις 15/04», κατέληξε.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.