Ξεπέρασαν τις 15 χιλιάδες οι εμβολιασμοί στο Κ.Υ.Ελασσόνας

Με γοργούς ρυθμούς «τρέχει» η επιχείρηση εμβολιασμού «Ελευθερία» για την αντιμετώπιση του Covid-19 και στο Εμβολιαστικό Κέντρο – Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, με δεκάδες άτομα να προσέρχονται καθημερινά για να εμβολιαστούν έως και τις βραδινές ώρες, στοχεύοντας στην εξάπλωση «τείχους ανοσίας» και στη θωράκιση κατά του κορονοιού.

Δεδομένη η φροντίδας, η ευγένεια και η διαρκής εξυπηρέτηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που έχει αναλάβει το βαρύ «φορτίο» της συγκριμένης επιχείρησης, αφήνοντας στο περιθώριο τη δικαιολογημένη  κούραση, αλλά και άλλες υποχρεώσεις.

Χαρακτηριστικά είναι κάποια στοιχεία που «αποκαλύπτουν» το μέγεθος της όλης προσπάθειας για τον εμβολιασμό στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας και όχι μόνο, και τη σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που γίνεται όλο αυτό το διάστημα στο Κ.Υ.Ελασσόνας.

Όταν ξεκίνησε η επιχείρηση εμβολιασμού του πληθυσμού καθημερινά υπήρχαν 60-80 ραντεβού για το εμβόλιο. Τις τελευταίες ημέρες καθημερινά προσέρχονται για εμβολισμό 260 άτομα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζεται πως έως και χθες από το Εμβολιαστικό Κέντρο Ελασσόνας έχουν ήδη χορηγηθεί 15.500 και πλέον δόσεις εμβολίων, αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός και ελπιδοφόρος για την επιτυχημένη πορεία της όλης επιχείρησης «Ελευθερίας»!

Ακόμη δεν περνά απαρατήρητο πως για την ώρα δεν υπάρχουν φαινόμενα τυχόν παρενεργειών από τη χορήγηση του εμβολίου.

Όπως έγινε γνωστό συνιστάται σε όσους έχουν προγραμματισμένα ραντεβού για βραδινές ώρες, να μπορούν να προσέρχονται στο Εμβολιαστικό Κέντρο και πιο νωρίς για εμβολιασμό.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως παρά τους εμβολιασμούς που «τρέχουν», σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, όπως επισημαίνουν γιατροί και νοσηλευτές του Κ.Υ.Ελασσόνας, δεν δικαιολογείται πιθανός εφησυχασμός του κόσμου που εμβολιάζεται, αφού θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει σχολαστικά τα προληπτικά μέτρα προστασίας (μάσκες, κ.λπ).

«Παρά τον εμβολιασμό, δεν τελείωσε τίποτα. Όχι στον εφησυχασμό, όχι στη χαλάρωση των μέτρων! Ο ιός είναι και παραμένει εδώ!», αναφέρουν με νόημα.

Και όλα αυτά, αφού παρατηρείται το ανησυχητικό φαινόμενο της απότομης χαλάρωσης των μέτρων και των οποίων…»πανηγυρισμών» μετά τον εμβολιασμό, κάτι που συμβαίνει όχι μόνο στην περιοχή της Ελασσόνας, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.


Του Γιάννη Μουκίδη (Εφ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)

Φωτο: Ανδρέας Νικούλης

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.