7 χρόνια από την «κοίμηση» του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου

Η Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος μνημόνευσε τον μακαριστό μητροπολίτη κυρό Βασίλειο και τέλεσε λιτά, με μικρή παρουσία πιστών(…σύμφωνα με τα προβλεπόμενα περιοριστικά μέτρα κατά του Covid-19) στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, μνημόσυνο επτά χρόνια μετά την εκδημία του(…16 Μαΐου του 2014).

Στη Θεία Λειτουργία και στο Μνημόσυνο χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Πνευματικός και ο διάκονος π. Ιάκωβος Γκασντερίδης.

Χαρακτηριστικά τα λίγα λόγια του μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος(…διαδόχου του μακαριστού μητροπολίτη Βασιλείου):

«Μνημονεύουμε και εφέτος τον μητροπολίτη μας κυρό Βασίλειο. Πριν επτά χρόνια, στις 16 Μαΐου του 2014 «εκοιμήθη εν Κυρίω», μετά από σύντομη ασθένεια και δοκιμασία ενός χρόνου. Ήλθε στην Μητρόπολη Ελασσώνος το 1995 και για 19 χρόνια εποίμανε αυτόν τον τόπο με τόλμη, με ηρωισμό, με ανδρεία, με αγάπη για τους ανθρώπους. Εργάστηκε ακατάπαυστα με αγάπη και ζήλο. Σπουδαίο το ποιμαντικό και εξωραϊστικό έργο του.

Ήμουν ευτυχής που διακόνησα κοντά του για 14 χρόνια.  

Όπως είπα και παλαιότερα, η παρουσία και η πορεία του προκατόχου μου μακαριστού μητροπολίτου Ελασσώνος κυρού Βασιλείου θα παραμείνει μία λαμπρή και φωτεινή σελίδα στην ιστορία της Μητροπόλεως και της Επαρχίας Ελασσώνος. Μας διδάσκει πολλά. Την αγάπη για την Εκκλησία, την ακράδαντη και σταθερή πίστη στον Θεό, την αποφασιστικότητα, την τόλμη, το αγωνιστικό φρόνημα, την ελπίδα και αισιοδοξία στην δοκιμασία…».

Του Γιάννη Μουκίδη
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.