Σωματείο Εργατο. Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας: Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – Όλοι στη μάχη!

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές,

Την Πέμπτη 3 Ιούνη Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε

Παίρνουμε μέρος μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας στις 10.30 το πρωί.

Όλοι στην Απεργία όλοι στη Μάχη, ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και φέρνει την τζάμπα εργασία για τα αφεντικά.

 Όσο πιο μαζική η συμμετοχή όλων μας τόσο πιο δυνατά θα ακουστεί η φωνή μας, θα δώσουμε το μήνυμα πως οι οικοδόμοι, συνολικά οι εργαζόμενοι δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν συμβιβαζόμαστε με τις άθλιες συνθήκες εργασίας και τις ακόμα χειρότερες που θέλουν να μας επιβάλλουν. 

Ισχυροποιούμε την δύναμή μας με όπλο το Σωματείο μας, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης που υλοποιώντας τις απαιτήσεις των εργοδοτών φέρνει ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, με 10ωρη εργασία και μάλιστα τζάμπα, με δουλειά ακόμη και 13 ώρες την ημέρα, καταργεί την Κυριακάτικη αργία, αφού όπως αναφέρεται ρητά επιτρέπεται η παραγωγή σκυροδέματος τις Κυριακές.

Αντί να λέει παραμύθια η κυβέρνηση περί τετραήμερης εργασίας την εβδομάδα, ας μας εξηγήσει ποιος θα ρίχνει το μπετό τις Κυριακές, εκτός αν έχουν βρει τρόπο να το «φυλάνε» για την επόμενη μέρα. 

Δεν παίρνει μερεμέτια αυτό το κατασκεύασμα όπως ξεδιάντροπα λέει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, που είδε και θετικές διατάξεις.

 Τέτοιες συνδικαλιστικές δυνάμεις όπως είναι και η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας, σιγοντάρουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που θέλουν τους εργάτες διαιρεμένους μακριά από τα συνδικάτα για να εξασφαλίσουν ότι όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί και αυτά που ετοιμάζουν θα περάσουν και θα εφαρμοστούν χωρίς να «κουνηθεί φύλλο». 

Για αυτό και στο υποτιθέμενο «νέο» νομοσχέδιο που έχει ετοιμαστεί από καιρό, υπάρχει επίθεση συνολικά στο δικαίωμα των εργαζομένων να οργανώνονται, να διεκδικούν, να αποφασίζουν οι ίδιοι τον τρόπο κινητοποιήσεων.

Όλες οι διατάξεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο είναι απαιτήσεις του κεφαλαίου. Δε φτάνει που έχουν ξεσαλώσει εκμεταλλευόμενοι ένα τεράστιο νομοθετικό οπλοστάσιο προηγούμενων κυβερνήσεων. Τώρα, για να ανασάνει η οικονομία, όπως λένε, δηλαδή για να διασφαλιστούν και να αυξηθούν τα κέρδη των λίγων, απαραίτητος όρος είναι το παραπάνω τσάκισμα των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων που κατακτήθηκαν με αίμα, η αύξηση της εκμετάλλευσής μας.

Κόντρα σε όλους αυτούς εμείς προτάσσουμε τον δικό μας αγώνα, τα δικά μας συμφέροντα.

Κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να βλέπουμε ως θεατές να περνάνε νόμους που ακυρώνουν κατακτήσεις ενός αιώνα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους, όλο τον λαό περιοχής μας να συμμετάσχει μαζικά, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 3ης Ιούνη και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας!

     ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –  ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

      KATΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ 

                        ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ

Σωματείο Εργατοτεχνιτων Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.