Σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα είπαν Χριστός Ανέστη στο σεισμόπληκτο Δαμάσι παρουσία του Μητροπολίτη Ελασσόνας (φωτ.-video)

 Σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα στο γήπεδο του χωριού, οι κάτοικοι είπαν το "Χριστός Ανέστη", παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνα στο σεισμόπληκτο Δαμάσι Τυρνάβου, κάνοντας την Ανάσταση δίπλα από τους οικισμούς των σεισμοπαθών συμπολιτών τους.

Ολόκληρη η επαρχία Ελασσόνας στις 9 το βράδυ, λόγω των περιοριστικών μέτρων του Covid-19 γιόρτασε την Ανάσταση του Κυρίου και οι χριστιανοί πιστοί με όλα τα απαράιτητα μέτρα προστασίας βρέθηκαν στους ιερούς ναούς.

Πυροτεχνήματα και βεγγαλικά στο Δαμάσι και την Ελασσόνα, έκαναν τη νύχτα μέρα, με την ευχή να είναι και η τελευταία χρονιά που όλα ήταν παράξενα και διαφορετικά για την Ορθόδοξη Πίστη και την Εκκλησία, στην κορυφαία γιορτή της Ορθοδοξίας.

Η καθιερωμένη μαγειρίτσα, το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών αποτελούν τα προεόρτια για την Κυριακή του Πάσχα και το σούβλισμα του αρνιού και των υπόλοιπων κρεατικών εδεσμάτων.

Τίμησαν με την παρουσία τους στο Δαμάσι, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκκουρας και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής.

Αντώνης Λιάνος - Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.