.Απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου Εργατοτεχνιτων Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας

 Με μια μαχητική απεργιακή συγκέντρωση, τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελασσόνα εργαζόμενοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι, αυτοαπασχολουμενοι, νέοι και νέες και έδωσαν την πρώτη απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που έχει στόχο να καταργήσει το 8ωρο και να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε σκλάβους του 21ου αιώνα, καταστρατηγώντας μια σειρά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Οι απεργοί της Ελασσόνας βροντοφώναξαν "Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση".

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Γιάννη Παπαδημητρίου,εκ μέρους των Αγροτοκτηνοτροφικων Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας.


Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Νούσιας, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτων Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας ο οποίος αναφέρθηκε στους αιματοβαμμενους αγώνες της Εργατικής τάξης από το Σικάγο και την Καισαριανή, μέχρι και σήμερα,στο νέο νομοσχέδιο- έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και την επίθεση που δέχονται οι αγώνες των εργαζομένων και η συνδικαλιστική τους δράση, αλλά και τους αγώνες που θα ακολουθήσουν από αύριο ώστε να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Καταδίκασε την στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας,οι οποίοι χέρι- χέρι με την ΓΣΕΕ βάζουν πλάτη για να  περάσουν όλα αυτά τα αντεργατικα μέτρα της κυβέρνησης και δεν κάνουν τίποτα για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους της περιοχής για το τι τους περιμένει.

Κλείνοντας την ομιλία με δύο φράσεις αγωνιστών που πήγαιναν για εκτέλεση την 1η Μάη του 1944 στην Καισαριανή από τους Γερμανούς, έδωσε την υπόσχεση ότι ο αγώνας που έδωσαν όλοι οι χιλιάδες ήρωες της Εργατικής Τάξης, επώνυμοι και ανώνυμοι θα συνεχιστεί.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. 

Η Απεργιακή Συγκέντρωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους χιλιάδες νεκρούς της εργατικής τάξης.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.