Πανηγυρικός Εσπερινός του Πολιούχου Αγίου Αρσενίου στην Ελασσόνα – Τη μεταφορά της εορτής ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης (φωτ.)

Με τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα, ξεκίνησαν οι εορτασμοί στη μνήμη του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Αρσενίου, Επισκόπου Ελασσόνας, του Αρχιεπισκόπου Ελασσώνος και Δημονίκου (Δομενίκου) στον φερώνυμο ιερό ναό, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Σπαρμού Ολύμπου Βασίλειος Παπανικολάου, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Ευάγγελο Γκανάτσιος και π. Χρήστος Γεροφάκας και ο διάκονος π. Ιάκωβος, ενώ συμπροσευχήθηκε μαζί τους, ο προϊστάμενος του ναού και αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου

Ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Σπαρμού Ολύμπου Βασίλειος Παπανικολάου μίλησε στο εκκλησίασμα για τις πτυχές και το βίο και πολιτεία του Αγίου Αρσενίου. 

«Οι κάτοικοι της περιοχής μας τιμούν τον τοπικό τους Αγιο, τον Αγιο Αρσένιο, τον θεωρούν δικό τους, χαίρονται που συναναστράφηκε με τους προγόνους τους, θαυμάζουν το έργο του, τη μεγάλη του προσφορά και την αγιότητα του βίου του, πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση, με σεβασμό και αγάπη, έχουν μία όμορφη οικειότητα και συγγένεια μαζί του...», «κατέθεσε», ανάμεσα στα άλλα, ο αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Παπανικολάου.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας ευχήθηκε προς όλους να έχουμε την ευχή του Αγίου Αρσενίου και έκανε γνωστό στους πιστούς ότι από την επόμενη χρονιά, η μνήμη του Αγίου της πόλης της Ελασσόνας, θα τιμάται την Κυριακή των Μυροφόρων) δηλαδή την επόμενη Κυριακή από την «Κυριακή του Θωμά» .

Το πρωί του Σάββατου (8 Μαϊου) θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσόνας.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν , ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, η αντιδήμαρχος Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας – επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελασσόνας Βασίλης Μουλτσιάς, κι η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Ελένη Ταζέ.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.