Τον πολιούχο της Άγιο Αρσένιο τίμησε η Ελασσόνα

Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια η Ελασσόνα τίμησε τη μνήμη του Πολιούχου της Πόλης, Αγίου Αρσενίου, Επισκόπου Ελασσόνας, του Αρχιεπισκόπου Ελασσώνος και Δημονίκου (Δομενίκου) στον φερώνυμο ιερό ναό, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Σπαρμού Ολύμπου Νικάνωρ Παπανικολάου, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Ευάγγελος Γκανάτσιος και π. Χρήστος Γεροφάκας και ο διάκονος π. Ιάκωβος, ενώ συμπροσευχήθηκε μαζί τους, ο προϊστάμενος του ναού και αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος εκτός από τις ευχές του προς το εκκλησίασμα, υπενθύμισε στους πιστούς  ότι από την επόμενη χρονιά, η μνήμη του Αγίου της πόλης της Ελασσόνας, θα τιμάται την Κυριακή των Μυροφόρων) δηλαδή την επόμενη Κυριακή από την «Κυριακή του Θωμά» .

Υπενθυμίζεται πως Λείψανα του Αγίου Αρσενίου, εδώ και 15 χρόνια (…στις 14 Μαΐου του 2006), μετά από προσπάθειες του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου, επέστρεψαν από τη Ρωσία και θα φυλάσσονται για πάντα στο φερώνυμο ιερό ναό της Ελασσόνας.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, οι αντιδήμαρχοι, Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Γιάννης Νάνος, Γιώργος Κατσιούρας, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Ευαγγέλου, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παπαδημόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Βάια Μουτζίκου και η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Έλενα Ταζέ

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.