Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου με θέμα: «Ψήφισμα διαμαρτυρίας των καταστηματαρχών εστίασης του Λιβαδίου Ελασσόνας»

Ερώτηση έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση σχετικά με το θέμα«Ψήφισμα διαμαρτυρίας των καταστηματαρχών εστίασης του Λιβαδίου Ελασσόνας».

Στο κείμενο της ερώτησης ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλός αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,

Καταστηματάρχες εστίασης του Λιβαδίου Ελασσόνας μας παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας εναντίων των μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης. 

Ζητούν οι ως άνω να μεσολαβήσουμε, ώστε να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα λειτουργίας των καταστημάτων τους.

Όπως μας ενημέρωσαν, μέχρι τα μέσα Ιουνίου, λόγω των ιδιαίτερων δριμύτατων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, σε χωριά που είναι χτισμένα σε μεγάλο υψόμετρο, όπως και το δικό τους, δεν είναι εφικτό να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους μόνον σε εξωτερικό χώρο. Τονίζουν οι ως άνω ότι, η παραπάνω απόφαση της κυβέρνησης τους εξαναγκάζει να επωμιστούν τα έξοδα λειτουργίας των καταστημάτων τους με μηδενικό κύκλο εργασιών. 

Στο δε ως άνω ψήφισμα διαμαρτυρίας τους αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «... τα καταστήματα εστίασης του Λιβαδίου, μετά τις ανακοινώσεις των μέτρων για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 3-5-2021 αντιδρούν για τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων μόνο σε εξωτερικούς χώρους, καθώς αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει εδώ στα 1.200 μέτρα υψόμετρο που ζούμε, αφού οι καιρικές συνθήκες δεν το ευνοούν. Ζητάμε λοιπόν, τόσο από τις τοπικές Αρχές όσο και από τους βουλευτές του νομού Λάρισας να βρεθεί κάποια άμεση λύση στο πρόβλημά μας, καθώς, ήδη ο κλάδος μας έχει γονατίσει από την πανδημία και είμαστε στα όρια των λουκέτων. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα αλλά και η Επαρχία. Ζητάμε άμεσα λύση στο πρόβλημά μας, πριν ερημώσουν τα χωριά μας. Το φως των καταστημάτων μας δίνει νόημα στο χωριό μας...».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.    Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα στην εξεύρεση ενδεδειγμένης λύσης για το άνοιγμα της εστίασης στην περιοχή του Λιβαδίου Ελασσόνας, προσαρμοσμένης στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, υπό τις οποίες ανταπεξέρχονται τα καταστήματα εστίασης της περιοχής;

2.    Προτίθεσθε να θεσμοθετήσετε, άμεσα, μέθοδο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης των ορεινών περιοχών ανά την ελληνική Επικράτεια, όπου η έκθεση της πελατείας τους στις καιρικές συνθήκες δεν είναι δυνατή;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.