Νίκος Ευαγγέλου: «Σεισμόπληκτη η Ελασσόνα με 3 μήνες καθυστέρηση – Ας βγάλουν οι πολίτες τα συμπεράσματα τους»

Ευθύνες στη δημοτική αρχή για το πώς διαχειρίστηκε τα θέματα των σεισμοπλήκτων, επιρρίπτει ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ελασσόνας «Αλλάζουμε» κ.Νίκος Ευαγγέλου.

Στο δελτίο τύπου της παράταξης αναφέρει:

«Από την πρώτη ημέρα του καταστροφικού σεισμού της 3ης Μαρτίου στην Ελασσόνα είχαμε εκφράσει την ανησυχία και τον προβληματισμό μας στη δημοτική αρχή, γιατί δεν είχε κηρυχτεί σεισμόπληκτη ολόκληρη η περιοχή της Ελασσόνας.

Παρακολουθώντας μάλιστα την άμεση κινητοποίηση άλλων Δήμων που ναι μεν είχαν ζημιές στην περιοχή τους αλλά όχι στον βαθμό που είχαμε στην περιοχή της Ελασσόνας, είχαμε εκφραστεί δημόσια, χωρίς βεβαίως να πάρουμε καμία πειστική απάντηση για τα συμβαίνοντα στον Δήμο μας.

Τώρα 3 μήνες μετά διαβάζουμε την ανακοίνωση ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση που ορίζει ότι ο Δήμος Ελασσόνας οριοθετείται ως σεισμόπληκτη περιοχή και οι ιδιοκτήτες μπορούν να ζητήσουν επιδοτήσεις για την ανακατασκευή η επισκευή των κτηρίων που έχουν πληγεί.

Και θέτουμε το εύλογο ερώτημα:

-Τώρα; Τρεις ολόκληρους μήνες μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων;

- Πόσος χρόνος θα χρειαστεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων, για να γίνουν οι σχετικές αυτοψίες;

- Και μέχρι πότε οι κάτοικοι θα ζουν μέσα στην αβεβαιότητα, ενώ θα μπορούσαν όλες αυτές οι διαδικασίες να «τρέξουν» από την επόμενη μέρα.

Ας βγάλουν για άλλη μια φορά τα συμπεράσματά τους οι πολίτες , εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους και θα διεκδικήσουμε την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποτελεσματική αποκατάστασή τους».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.