Η Ελασσόνα γιορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Αρσένιο

Με τις καθιερωμένες θρησκευτικές πανηγυρικές εκδηλώσεις, και με τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του Covid-19 για την παρουσία πιστών και προσκυνητών στις ιερές Ακολουθίες, η Ελασσόνα θα τιμήσει και φέτος τη μνήμη του Αγίου Αρσενίου, Επισκόπου Ελασσόνας, του Αρχιεπισκόπου Ελασσώνος και Δημονίκου (Δομενίκου).

Ο φερώνυμος ιερός ναός (βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πόλης, στην είσοδο από Λάρισα) πανηγυρίζει την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Μαΐου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Την Παρασκευή 7 Μαΐου (παραμονή της εορτής), στις 7 το απόγευμα, θα ψαλεί ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός και τα Εγκώμια του Αγίου Αρσενίου, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Το Σάββατο 8 Μαΐου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αρσενίου, στις 7 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του μητροπολίτου κ. Χαρίτωνος.

Όπως έγινε γνωστό, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός, προκειμένου οι πιστοί να προσκυνήσουν τα λείψανα του Αγίου, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αποφυγής συνωστισμού. 

Υπενθυμίζεται πως λείψανα του Αγίου Αρσενίου, εδώ και 15 χρόνια (...στις 17 Ιουνίου του 2006), μετά από προσπάθειες του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου, επέστρεψαν από τη Ρωσία και φυλάσσονται για πάντα στο φερώνυμο ιερό ναό της Ελασσόνας.

Τέλος, είναι γνωστό ότι ο πολιούχος Άγιος της Ελασσόνας, Επίσκοπος Ελασσώνος Άγιος Αρσένιος τιμάται με αντίστοιχες πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις και στη Ρωσία.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.